Csütörtök délelőtt megszületett a döntés. 

December 20-án, hétfő délután derült ki, hogy rendkívüli közgyűlés összehívásáról döntött a Magyar Olimpiai Bizottság 2017 május másodikán megválasztott elnöke, Kulcsár Krisztián.

Rendkívüli közgyűlésen leváltották a MOB elnökét, Kulcsár Krisztiánt

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Két napirendi pontot hirdettek meg, az egyik az elnöki beszámoló a november 27-i közgyűlés óta eltelt időszakról, a másik a titkos bizalmi szavazás az elnök személyéről – írta meg a Telex.

A jelenlévők közül 24-en voksoltak arra, hogy távozzon, 18-an arra, hogy maradjon, egy szavazat pedig érvénytelen volt. A bizalmi szavazást maga az elnök kezdeményezte, miután többek között a szeptemberben életbe lépett alapszabály-módosítás miatt az elnökség és a tagság, valamint a kirekesztett szervezetek részéről is számos bírálatot kapott.

Kulcsár Krisztián ezután közölte, hogy január 31-ével távozik, így ha az új elnököt február 1-jéig megválasztják, ő ott lehet a pekingi téli olimpián.

Forrás: Telex.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Ki nem szarja le? Ki ismeri az ügyet, kinek az életélre van hatással?!
Vannak fontosabb dolgok is.
lampa laz
Ez nem tud érdekelni, mert az érdeklődési körömön kívül esik. Gondolom itt is minden a hírnévről és a pénzről szól leginkább.
Eladott Ország
Nem volt elég fideszes "csókos." Előzmény: "A világbajnok Kulcsár Krisztián vívó győzelme szimbólum volt, mert Borkai akkor még Győr fideszes polgármestere volt, az adriai szexvideóról még semmit sem lehetett tudni, és a szavazás előtt pár nappal kisebb erődemonstrációt tartott, amikor Orbán Viktor miniszterelnök a városba látogatott." Ez így kevés lett.
Lendkerék
Ez az eset már csak egy érdektelen, de tanulságos láncszem a magyar sportélet rohadt rendszerében. Ide vezet a mértéktelen pénzeső, a politikai dominancia, a gátlástalan közvagyon-herdálás. Ezermilliárdokkal tömjük a látvány- és nemlátvány sportokat, ott sorakoznak a személyi, szakági botrányok, mérhetetlen korrupció, személyes tragédiák, úszók, teniszezők, sportlövők, focisták, triatlonosok, vitorlázók, nulla teljesítményű sportolók keresnek százmilliókat adómentesen, milliárdokkal finanszírozzuk a futottak még sportrendezvényeket a közvetítési jogokon keresztül is.
Én SOHA, de SOHA nem fizetnék közpénzből ilyen rendszert. A sportolók, klubok mutassanak előbb teljesítményt, és ha kíváncsi arra a köz, akkor tisztességes áron vegye meg a média a közzététel jogát. A sportkedvelők vegyenek belépőjegyet olyan áron, amiből a klub fenn tudja tartani magát. Egyébként is legyen a klub, egyesület üzleti vállalkozás, mint a világ számos helyén.
Egyébként, ha egy új rezsim ezen változtatni fog, kiderül majd, mekkora lufi az egész magyar élsport-rendszer.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.