Kedd reggel úgy volt, hogy Novak Djokovicsot szabadon elengedik az ausztrál hatóségok, most viszont már ennek ellenkezőjét állítják.

Mégsem engedik szabadon Djokovicsot: őrizetbe veszik és kiutasítják AusztráliábólFotó: Paul CROCK / AFP

A világelső szerb teniszező ügye akkor kezdődött, amikor érvényes vízuma ellenére megtagadták a belépést Ausztráliába, mert az érvényes beutazási szabályokkal ellentétben nem igazolta, hogy felvette volna a koronavírus elleni védőoltást. Djokovicsot magyar idő szerint a ma hajnali bírósági meghallgatásáig egy menedékkérőknek fenntartott szállodába száműzték – írja a naphire.hu.

A meghallgatás után még úgy tűnt, hogy szabadon engedhetik és a papírjait is visszakaphatja, az ügy viszont tovább bonyolódott.

A hatóságok ugyanis arra jutottak, hogy hiába az illetékes ausztrál állam bíróságának döntése, a szerb játékos vízuma attól még nem érvényes. A hírek szerint hétfőn őrizetbe veszik a világelső szerb teniszezőt, ami után az országból is távoznia kell. Így már szinte biztos, hogy az Australian Openen sem vehet részt.

A hírt a teniszező testvére is megerősítette. Djokovics édesapja hamarosan sajtótájékozatót tart Belgrádban.

Forrás: naphire.hu
Fotó: Paul CROCK / AFP

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
dúl a covidnácizmus ausztráliában is...jogerős bírói ítéletet leszarják...remélem a tüntetők meg majd a rendőrség meg a kormány rendeleteire tesznek magasról...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.