A férfiak 1500 és a nők 1000 méteres számával folytatódik szerdán a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók számára a pekingi téli olimpia, amelyen rajthoz áll Tóth Zita műlesiklásban és Kozuback Kamilla hódeszkás félcsőben.

Peking 2022: Hét magyar is szerepel szerdán – az éremfosztott Shaolin Sándor is indul

Forrás: MANAN VATSYAYANA / AFP

Ahogy Bánhidi Ákos, a magyar short track válogatott edző-menedzsere az MTI-nek kedden elmondta, a férfiak egészen bizonyosan túlteszik magukat a hétfői 1000 méteres döntő eseményein, amelyben Liu Shaoang úgy lett harmadik – és szerezte meg Magyarország történetének első egyéni olimpiai érmét –, hogy a célvonalon elsőként áthaladó testvérét, Liu Shaolin Sándort kizárták, és a teljes mezőny végére sorolták. Korábban Krueger John-Henryt – aki ebben a számban amerikai színekben ezüstérmes volt négy éve – a negyeddöntőben zárták ki, de ő Liu Shaolinnal ellentétben nem kapott sárga lapot, ezért a 14. sorolták.

"Ezek a fiúk profik. Túlteszik magukat a történteken. Tudják, érzik, hogy mellettük vagyunk, fogjuk a kezüket. Ők magukban pedig lerendezik a történteket. Azt ők is látják, hogy erősek a mezőnyben, és jó formában vannak. Persze, ami hétfőn történt, azt nem lehet egycsapásra elfelejteni, de szerdán már új verseny jön"

– mondta Bánhidi.

Az edző-menedzser kiemelte, hogy a világkupa-sorozatban férfi 1500 méteren a három magyar nem áll olyan előkelő helyeken, mint a másik két, rövidebb számban, ugyanakkor most egy nap csak egy versenyre kell figyelniük, nincs napi 5-7 jelenésük, és ez segíthet nekik.

A vegyesváltóval szombaton bronzérmes Jászapáti Petra – aki 500-on hétfőn hetedik lett – és Kónya Zsófia (21.) ezúttal 1000 méteren szerepel. Előbbi 17., utóbbi pedig 23. volt a vk-ban.

A válogatott kedden edzést tartott a Fővárosi Fedett Stadionban, azonban az előző napon sokat versenyzők, a két Liu és Jászapáti pihenő napot kapott.

Szerdán rajthoz áll műlesiklásban Tóth Zita alpesi síelő, aki hétfőn óriási-műlesiklásban kiesett a meredek, jeges lejtőn.

Tóth Zita – aki a pénteki megnyitón Kékesi Mártonnal együtt zászlóvivő volt – az MTI-nek elmondta, műlesiklásban jobb, mint óriás-műlesiklásban, nagyobbak is az elvárásai magával szemben, szeretne a top 30-ba beférni.

Az első magyar hódeszkás olimpikon, Kozuback Kamilla ezúttal félcsőben szerepel, miután szombaton – a tartaléksorból beugorva – a 28. lett a slopestyle selejtezőjében.

Amint terapeuta édesapja, Jeremy Kozuback az MTI-nek elmondta: Kamilla eredetileg félcsőben szerzett olimpiai kvótát, és szemben a slopestyle-lal, most több lehetősége volt edzeni, emiatt nyugodtabban várja a rajtot, mint szombaton, amikor összesen három órát tudott tréningezni a borzasztóan nehéz pályán. Ráadásul félcsőben régebb óta is versenyez, igaz, a koronavírus-helyzet miatt olykor hónapok estek ki az elmúlt két szezonban.

"Kamilla napról napra optimálisabb állapotban van, és jót tett neki, hogy tapasztalatot szerzett szombaton, így nagyon várja a szerdai félcsőt" – tette hozzá.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
Hurrá, így még nyerhet érmet a hazájának, Kínának.
Namely
@KisTehen: ez a fazon mondta, hogy "ha érmet nyer, annak fele Kínáé". Az ilyennek NEM Magyarország a hazája, és főként nem magyar.
Namely
@KisTehen: engem nem izgat, hogy mondja-e újra. Egyszer mondta, most már tudjuk, hányadán állunk vele. :) áruló és az is marad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.