Drámai küzdelemben Therese Johaug megszerezte második aranyérmét a pekingi téli olimpián: a norvég sífutó csütörtökön minimális különbséggel diadalmaskodott a klasszikus stílusú 10 kilométeren. Pónya Sára, a mezőny magyar indulója a 97. helyen végzett.

Drámai csatában Johaug megszerezte második aranyát, Pónya Sára 97. lett sífutásban

Fotó: Pierre-Philippe MARCOU / AFP

A legnagyobb esélyesek közül a 7,5+7,5 kilométeren nagy fölénnyel első Johaug vágott neki először a távnak, melynek felénél mindössze hat tizeddel volt gyorsabb a finn Kerttu Niskanennél. Csakhogy utóbbi beleerősített, így három kilométerrel a cél előtt már tíz másodperccel ő vezetett, innentől viszont minden ellenőrzőpontnál csökkent az előnye. Amikor Niskanen a célegyenesbe fordult, látszott, hogy tizedek dönthetnek kettejük között, és végül négy tizeddel Johaug bizonyult gyorsabbnak.

A bronzérem sorsa hasonlóan izgalmas körülmények között dőlt el, a harmadik helyért a szintén finn Krista Pärmäkoski izgulhatott a célban, amikor a táv elején legerősebben kezdő orosz Natalija Nyeprjajeva érkezett a stadionba. Esetükben még kisebb különbség, csupán egy tized döntött az északi sífutó javára.

A 14-szeres világbajnok Johaug pályafutása harmadik ötkarikás aranyát nyerte, míg Niskanen harmadszor gyűjtött ezüstöt, de először egyéniben. Pärmäkoski szintén harmadik bronzát szerezte meg, de neki van két ezüstje is.

Pónya Sára utolsó előttiként, 97-es rajtszámmal vágott neki a távnak és egy ellenfelét megelőzve a 97. helyen végzett. A magyar sífutónak korántsem volt ideális a felkészülése, szeptember közepén térdműtéten esett át, majd felépülve kiharcolta a kvótát, de az elutazás előtt koronavírusos lett, tíz napot nem tudott havon edzeni, végül pedig csak szombat este érkezett meg Pekingbe. Emiatt előzetesen nem tűzött ki maga elé eredményre vonatkozó célt, abban bízott, hogy állapotához képest a maximumot tudja nyújtani.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.