A Nemzetközi Úszó Szövetség szerdán életbe léptette az orosz és fehérorosz sportolók kitiltását a budapesti világbajnokságról, az orosz szövetség pedig ezt követően azt is jelezte, hogy az idén egyetlen FINA-eseményen sem vesznek részt a sportolói.

Megszületett a döntés: nem jöhetnek az orosz úszók a budapesti világbajnokságra
Kép: Pixabay

Ennek nyomán, minden bizonnyal az eddig bojkottal fenyegető nemzeti szövetségek teljes csapatot küldenek júniusban Budapestre.

A FINA arról is döntött, hogy miután több Oroszországba tervezett vizes esemény rendezési jogát visszavonta az eredetileg Kazanyba tervezett decemberi rövidpályás vb-nek is új házigazdát keres.

A FINA fegyelmi bizottsága emellett eljárást indított Jevgenyij Rilov orosz úszó ellen, mivel állítólag részt vett a moszkvai Luzsnyiki Stadionban tartott háborúpárti tüntetésen.

Közleménye szerint a szövetség továbbra is a leghatározottabban elítéli az ukrajnai orosz inváziót és ismét hangsúlyozta elkötelezettségüket az Ukrán Úszó-, Búvár- és Művészi Úszószövetség támogatása mellett a közelgő versenyekre való felkészülés során.

Kép: Pixabay

Forrás: HVG

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@driv3r: Miért kellene fordulnunk? Ugye érted, hogy nem mi tiltottuk ki az orosz versenyzőket, hanem a nemzetközi szövetség?
Németh István
Nem is tudtam, hogy a nemzetközi úszó szövetség politikai szervezet!
Gondolom megalapítják a sportolók politikai nagydíját >> az persze nagyon jó lesz, mert akkor a szar sportolók is díjazottak lehetnek!
Konklúzió > menjenek a picsába!
Néro
Hát akkor és akkor most Vétó Vitya a telefosott kevlártangás troggyos Békegalamb , hogy fog fotózkodni O-rossz barátaival ?
Lehet kiszalad Ukrajnába és beáll egy raketta indító szerkezet mellé. Nagy része van benne hogy van ott olyan , így szelfizhetne vele nyugodtan. Meg hát hátha összefutna egy baráti kósza golyóval.
nemkati
Sose értettem, hogy a sportba, a kultúrába hogy kerülhet bele a politika? Az, hogy egy ország vezetése (igazságtalan!) háborút folytat egy másik ország ellen, az, hogy pl most Oroszország elnöke háborús bűnös, hogy értelmezhető úgy, hogy az egész nép bűnös, a sportolók, a művészek, a tudósok is? Lehet, hogy ők ellenzik ezt a politikát. Pont a sport és a kultúra kellene öszehozza a nemzeteket, az kellene hidat emeljen minden gonosz gondolat felett a nemzetek között.

Jevgenyij Rilov orosz úszó állítólag részt vett a moszkvai Luzsnyiki Stadionban tartott háborúpárti tüntetésen. Őt ki lehet tiltani (ha nem csak állítólag, hanem valóban részt vett) mivel kinyilvánította hogy ebben a háborúban melyik oldalon áll. Az egyes ember csak saját magáért felel, nem az egész népért.
Na de az összes többit?
levarosbukta
Hát mi az úristen van itt! Egy ótvaros szövetség diktál? No Vitya ezért f@szulni fogsz. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.