Megszólalt a magyar szövetség bizottsága az ügyben. Mindaz, amiket Szilágyi Liliána a nyilvánosság előtt állított, megfelel a valóságnak. A MÚSZ elnöksége határozatában ismételten megerősítette, hogy Dr. Szilágyi Zoltán sportszakemberhez méltatlanul viselkedett. Ezért az elnökség Liliána édesapját nem kívánatos személynek nyilvánította a MÚSZ rendezvényein. A sajtótájékoztató után mindezt az érintettel írásban is közlik.

Szilágyi Liliána ügyében lezárult a vizsgálat! Itt a vizsgálóbizottsági jelentés, Szilágyi Gerdáról is megszólaltak

Szilágyi Liliána. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Sajtótájékoztatón számolt be a Szilágyi Liliána ügyében felállított bizottság vizsgálatának eredményéről.

Megfelel a valóságnak az a bántalmazás, amelyről az Eb-ezüstérmes úszó Szilágyi Liliána beszámolt az édesapja, Szilágyi Zoltán viselkedését részletező interjúkban 2021 végén

- állapította meg a magyar szövetségnek (MÚSZ) az ügy vizsgálatára kijelölt bizottsága.

A szerdai sajtótájékoztatón a bizottság elnöke, Papp Gábor ügyvéd bejelentette, hogy a rendelkezésükre álló bírósági ítélet, amely kimondta, hogy Szilágyi Zoltán Szilágyi Liliána irányában agresszív viselkedést tanúsított, és Szilágyi Gerda fejlődését akadályozza, valamint a bizottság által meghallgatott személyek egybehangzó állítása alapján meggyőződtek arról, hogy mindaz, amiket Szilágyi Liliána a nyilvánosság előtt állított, megfelel a valóságnak.

Dr. Papp Gábor elmondta, nem ítéletet hirdetnek, hiszen nem hivatalos szerv, nincsenek hatósági eszközeik, viszont a számos területről érkező tagok teljesen függetlenül tekintettek a főszereplőkre.

Ilyen ügy még biztosan nem volt a magyar sport történetében. Az érintettek mindkét oldalról eljöttek, elmesélték a saját történetüket, ahogy az edzők, barátok, de még Liliána pszichológusa is személyesen megjelent kérésünkre. Főképp őszintén elmondták a verziójukat, amelyet a bizottság egy 16 oldalas jelentésben foglalt össze

A Nemzeti Sport emlékeztet, Szilágyi Liliána december végén állt a nyilvánosság elé, és arról számolt be, hogy édesapja, a korábban olimpikon úszó Szilágyi Zoltán éveken keresztül rettegésben tartotta és bántalmazta. Az Európa-bajnoki ezüstérmes úszó megnyilvánulása után a Magyar Úszószövetség vizsgálóbizottságot hozott létre az ügy kapcsán.

Szilágyi Liliána édesapja nem kívánatos személy a MÚSZ-ban

A vizsgálóbizottság jelentését a Magyar Úszószövetség elnöksége is megtárgyalta, s abban határozatot is hozott, melyről Wladár Sándor elnök számolt be:

Az emberi méltóságot sértő testi és lelki bántalmazás nem egyeztethető össze a Magyar Úszószövetség értékrendjével. Az elnökség elítéli ezeket a cselekedeteket, és méltatlannak tekinti. Dr. Szilágyi Zoltánt a MÚSZ által szervezett rendezvényeken nem kívánatos személynek tartja. A dr. Szilágyi Zoltán ellen foganatosítható esetleges intézkedésekről a MÚSZ elnöksége a későbbiekben dönt.

Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke bevezető beszédében úgy fogalmazott, nem gondolta volna, hogy a Turi-ügy után még egy, ráadásul még durvább, a fél országot megrázó üggyel kell foglalkozzon a szövetség.

A jövőt tekintve sem lesz igazság, mert sokan, sokfélét fognak mondani a vizsgálóbizottság eredménye után is. Azt remélem, a jövőben nem fognak hasonló ügyek felszínre kerülni. Azt tudom ígérni, ha mégis előfordulnak, azt vasszigorral foglyuk kivizsgálni.

A bántalmazással kapcsolatban a bíróság korábban már egy, a Kúriáig vitt perben megállapította, hogy Szilágyi Zoltán bántalmazta lányát.

A bizottság ehhez a hivatalos ítélethez igazodott, Liliána úszótársai, a pszichológusának beszámolója alapján számukra is megerősítést nyert, hogy az úszőnő már 2016-ban beszámolt az őt segítő szakembernek egy brutális bántalmazásról, fojtogatásról. A bizottság mindezek alapján megállapította, a bántalmazás ténye nem kérdés.

A szexuális zaklatásban, abúzusban azonban nem foglalt állást, annak ellenére, hogy Liliána részletesen elmondta előttük, mi, hogyan történt.

Azért nem, mert nem vagyunk hivatalos szerv. A szexuális zaklatás, abúzus bünügy, amely további vizsgálata, bizonyítása a rendörség feladata

– érvelt Dr. Papp Gábor.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

driv3r
Nem akarok ítélkezni, de van egy történet, ami réges-régen, egy messzi-messzi galaxisból nézve itt a földön történ...

"Ezek után történt, hogy Józsefre szemet vetett gazdájának felesége, és ezt mondta: Hálj velem!
Ő azonban ezt nem akarta, és azt felelte gazdája feleségének: Nézd, az én gazdámnak semmi gondja sincs mellettem háza dolgaira, és rám bízta mindenét. Senki sem nagyobb nálam ebben a házban. Semmit sem tiltott el tőlem, csak téged, mert te a felesége vagy. Hogyan követhetném el ezt a nagy gonoszságot, vétkezve az Isten ellen?!
Bár az asszony nap mint nap ezt mondogatta Józsefnek, ő mégsem engedett neki, és nem feküdt mellé, hogy vele legyen.
Egy napon, mint mindig, bement József a házba a munkáját végezni. A háznép közül senki sem volt a házban.
Ekkor megragadta őt az asszony a ruhájánál fogva, és azt mondta: Hálj velem!
Ő azonban otthagyta ruháját az asszony kezében, futásnak eredt, és kiszaladt.
Amikor az asszony látta, hogy kezében hagyta a ruháját, és kifutott, összecsődítette háza népét, és ezt mondta nekik: Nézzétek, egy héber embert hozott hozzánk, és az csúffá tesz bennünket. Bejött hozzám, hogy velem háljon, de én hangosan kiáltozni kezdtem. Amikor meghallotta, hogy jó hangosan kiáltozni kezdek, nálam hagyta a ruháját, futásnak eredt, és kiszaladt.
Az asszony magánál tartotta József ruháját, míg az ura haza nem jött. Akkor neki is ugyanazt mondta: Bejött hozzám a héber szolga, akit idehoztál, hogy csúffá tegyen engem. De amikor hangosan kiáltozni kezdtem, nálam hagyta a ruháját, és kifutott.
Amikor a gazdája meghallotta feleségének a szavait, amelyeket neki mondott: Ilyen dolgokat tett velem a szolgád! – akkor haragra gerjedt. Fogta Józsefet a gazdája, és abba a börtönbe vetette, ahol a király foglyait tartották fogva. Így került József a börtönbe."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@rokker33: Számolj el 10-ig és gondold végig újra. Mert gyakorlatilag azt mondod, hogy te jobban tudod mi történt mint az a bíróság, az a pszichológus és az a bizottság akiknek a legtöbb információ állt a rendelkezésére az ügyben.
Pálinkás Pál
@Horizont: pedig igaza van ,nagy pénzt mernék rátenni hogy hazudik a ribi...
driv3r
Én arra alapozom a véleményemet (amit nem én mondtam), hogy a testvére az apjával lakik és vele nem történt ilyesmi. a kérdés azonnal adódik: Why?
1.bp.blogspot.com/-vtQeqqG5SM4/Xl6h0yZfpRI/AAAAAAAABNk/s-369qdWj58aIWWBSq5zsiegEkswaRXEwCNcBGAsYHQ/w1200-h630-p-k-no-nu/What-Is-Your-Why.jpg

De ugyanakkor van olyan is, hogy az egyiket jobban szereti az apa, míg a másikat az anya:

"Amikor a fiúk felnőttek, Ézsau ügyes vadász lett, aki szívesen járt erdőn-mezőn.
Jákób azonban szelíd természetű volt, aki inkább a táborban maradt.
Izsák (az apa) szerette Ézsaut, mert nagyon kedvelte a vadhúsból készült ételeket, Rebeka (az anya) viszont Jákóbot szerette jobban."
human
@Horizont: Talán annyi közük van, hogy ők is ilyenek, mint ez az apának nevezett állat. Asszonyt, gyereket megverni ilyeneknél nem nagy ügy. Őket is verték otthon, osztán mégis mi lett belőlük, ugye.
Emmersson71
" Liliána úszótársai, a pszichológusának beszámolója alapján számukra is megerősítést nyert, hogy az úszónő már 2016-ban beszámolt az őt segítő szakembernek egy brutális bántalmazásról, fojtogatásról. A bizottság mindezek alapján megállapította, a bántalmazás ténye nem kérdés."

Értem, tehát beszámoltak a beszámolásról. Elmondták, hogy elmondta. Micsoda bizonyíték!
Jaa..ha 2016-ban ítélet született, akkor egyrészt Liliána miért nem akkor tálalt ki, másrészt a MÚSZ miért nem akkor bizottságozott?!

Én a pszichológusokat semmire sem tartom. Nem egyet megvezettem már, majd utána kedélyesen elbeszélgettünk, mert belátták, hogy nagyon vékony jég, amin sétálnak.

Ha olyan bizonyíték merült volna fel, ami egyértelműen bizonyítja a fizikai bántalmazást, akkor konkrét büntetést szab ki a bíróság! Ez egy válóper volt, ahol mindig hazudoznak, megy a sárdobálás. Ritkán jön ki belőle az apa jól.
A szexuális abúzus vádjából pedig még simán lehet rágalmazási per. Komoly vád, amit a vádlónak kell bizonyítania!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.