Egy szakasz megnyerése, vagy legalább egy etapon a legjobb három közé kerülés tenné igazán boldoggá Valter Attilát a pénteken Budapestről rajtoló Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen.

Valter Attila a Giro d'Italia előtt: a szakaszgyőzelem tenne igazán boldoggá

Fotó: Luca Bettini / AFP

"Jó formában vagyok, mindent megtettem. A tegnapi edzés elképesztően jól ment, tudtam eleget pihenni az alpesi körverseny után, fejben is fel tudtam készülni" – nyilatkozta az MTI-nek a Groupama-FDJ magyar versenyzője a csapat keddi sajtóeseményén.

Az idény eddigi részét úgy értékelte: nem volt hibátlan, de a korai viadalokon csak bemelegített.

"Ezzel együtt sem lehetek elégedetlen, hiszen a márciusi Strade Bianchén elért negyedik helybe bele sem mertem volna gondolni előzetesen. Az azt követő katalán körversenyen pedig folyamatos építkezésben voltam, az utolsó nap elért második hellyel megmutattam, hogy akár a győzelemért is harcban lehetek egy ilyen viadalon" – fejtette ki a csömöri bringás.

Valter számára a felkészülés csúcspontja a két hete véget ért alpesi körverseny volt, amelyen a Giróra vetítve nagyon jó eredménnyel zárt.

"Voltam szakaszharmadik és öt napon keresztül nagyon jól tudtam menni, minden nap okosan versenyeztem és jól osztottam be az erőmet, ennek az eredménye lett, hogy összetettben csupán négy nagyon erős kerékpáros előzött meg" – mondta a 23 éves versenyző, aki hozzáfűzte, az ottani jó teljesítmény segíteni fogja az olasz háromhetesen is, mivel az alpesi körversenyről számos riválisa indul a Girón is, ezért könnyebb lesz a mezőnyben közlekednie. Ehhez a figyelemhez a Maglia Rosa tavalyi viselése is hozzájárul majd, viszont így már nehezebb lesz olyan meglepetést okoznia, mint amilyet tavaly sikerült.

"A visegrádi befutónál a legnagyobb esélyesnek Mathieu van der Poelt és Peák Barnabás csapattársát, Biniam Girmayt tartom, mivel a nyitószakaszt erőből lehet megnyerni" – mondta Valter.

A Girón két éve 27., tavaly 14. bringás elárulta, nem az van fókuszban, hogy összetettben nagyot javítson, a csapat összetétele sem ezt a célt szolgálja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.