Egyelőre csak egy cél elérését, de nem a végállomást jelentené a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka karrierjében, ha sikerülne megszereznie a 100. érmét nagy nemzetközi versenyen.

Hosszú Katinka elárulta: ekkor vonul vissza végleg az úszástól

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A 33 éves úszó többek között erről is beszélt a Víz összeköt című, a június 18-án kezdődő magyarországi vizes világbajnokságot felvezető magazinműsorban, amelyet csütörtökön 18.15 órától lehet látni az M4 Sporton.

"Azt így nem merem, meg nem is szeretném kimondani: ha megvan, akkor befejezem a pályafutásomat. Ezt még annyira úgy nem érzem, tehát hogy ha. Idézőjelben, ne adj' Isten, vagy mégis sikerül augusztusig, akkor azt nem tudom elképzelni, hogy akkor elköszönjek az úszástól. Ha megvan, akkor az lesz, hogy sikerült elérnem egy olyan célt, amit kitűztem magam elé, és a világon még senkinek sem sikerült"

- fogalmazott Hosszú Katinka az exkluzív interjúban.

Hosszú 2004-ben, 15 évesen kezdte el gyűjteni az érmeket nagy világversenyen. A bécsi rövidpályás Eb után négy évvel jött az első nagymedencés érem, majd 2009-ben a világbajnoki cím, aztán négy medál a hazai Eb-ről. Az igazi henger, azaz az éremdömping 2012-től indult, amikor Iron Ladyként aratta sikereit. A negyedik olimpiáig kellett várnia az ötkarikás medálokra, Rióban négyet is gyűjtött, hogy aztán a budapesti, majd a kvangdzsui vb-n is megnyerje a két vegyesúszó aranyat. Eddigi utolsó érmeit a 2021-es budapesti Eb-n szerezte, azaz jelenleg 96-nál tart.

Forrás: mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.