Antonio Tiberi nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny zárószakaszát vasárnap, az összetettben a kékestetői hegyi befutón második Edward Dunbar diadalmaskodott.

Tiberi nyert Kékestetőn, Dunbar az összetett győztes

Az összetett második helyezett spanyol Oscar Rodriguez, a Movistar Team, a győztes ír Edward Dunbar, az Ineos Grenadiers, és a harmadik helyezett olasz Samuele Battistella, az Astana Qazaqstan Team versenyzője (b-j) a 43. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny eredményhirdetésén Kékestetőn 2022. május 15-én. MTI/Komka Péter

A 905 kilométer össztávú magyar körverseny záróetapjának Miskolcról vágott neki a mezőny. A 2751 méter szintkülönbséget magában foglaló, 184 kilométeres királyetap a Kékestetőn zárult hegyi befutóval.

Az Ineos Grenadiers utolsó embereként az ír Edward Dunbar két kilométerrel a cél előtt indult meg, az elmúlt években tapasztaltak és a szakasz végének meredeksége alapján elsőre kissé korainak tűnően. Bár az utolsó száz méterig úgy tűnt, előnye kitarthat, a jó időben utána induló, tavaly harmadik olasz Antonio Tiberi (Trek-Segafredo) az utolsó métereken lehajrázta és elorozta előle a szakaszgyőzelmet. A sárga trikót viszont Dunbar viheti haza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.