Oroszország helyett rendezhettünk volna világbajnokságot, de úgy tűnik, nélkülük semmiképp. A Magyar Jégkorongszövetség hétfőn este bejelentette, hogy visszavonja a szlovénokkal közösen benyújtott pályázatát a 2023-as A csoportos világbajnokság megrendezésére. A hazai hoki történelmi mérföldköve lett volna egy budapesti elitvébé, amelyen ráadásul a magyarok a világ legjobbjai ellen bizonyíthattak volna hazai pályán, telt ház előtt. Pont az ilyen lehetőségekre mondott igent az elmúlt évtizedben a magyar kormány, majd támogatta meg súlyos milliárdokkal a hasonló törekvéseket, Budapesttel pedig még ölre is ment volna az atlétikai vb megrendezéséért. A hokira viszont hirtelen nemet mondott a vezérkar, szembemenve az eddigi irányvonallal. De mégis miért? Nagyon nehéz nem a világpolitikát látni a dolgok mögött.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Elsőre furának tűnő történet,

de jobban belegondolva egy igencsak tanulságos, s jellemző történet

Mottó:
„Vlagyimir Putyin számára vitathatatlan szívügy a jégkorong, hasonló módon, mint Orbán Viktornak a futball. Más kérdés, hogy Oroszország a sportág nagyhatalma, nem csak valami felfoghatatlanul drága hóbortja az ország első emberének”

Az index.hu, igen Wazze az az index.hu, szerzője „Rántás a pórázon vagy látszatspórolás a hoki-vb kormányzati megvétózása?” címmel számol be arról, hogy „A Magyar Jégkorongszövetség hétfőn este bejelentette, hogy visszavonja a szlovénokkal közösen benyújtott pályázatát a 2023-as A csoportos világbajnokság megrendezésére.”. Esetünkben a cím nem csak – ami már magában sem gyakori – fedi a valóságot, de a megfogalmazása is konform a cikk hangnemével. Próbálja körüljárni – persze egy hoki-fun szempontkából, azt hogy: „A hokira hirtelen nemet mondott a vezérkar, szembemenve az eddigi irányvonallal. De mégis miért?”!
A feltárász némi bezzegezéssel kezdi: „Arra pedig emlékezhetünk a közelmúltból, hogy az atlétikai vb-ért micsoda harcot vívott a kormány Budapesttel.”.
Aztán belecsap a nem éppen bátortalan lecsóba:
„A nemzetközi szövetség (IIHF) Vlagyimir Putyin ukrajnai inváziója miatt elvette Oroszországtól a rendezés jogát a 2023-as tornára”, amire „Putyin így válaszol a szövetségnek: ha van büntetés, vissza kell vágni, így pedig a globalizációs törekvéseken egy kis csorbát tud ejteni. Orbán pedig ezt végrehajtja.”!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.