A Nemzetközi Öttusa Szövetség kúszással, kötélmászással és gerendán egyensúlyozással váltaná ki a díjugratást. A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) a keddi hírlevelében erősítette meg, hogy közvetlenül az idei világkupa-sorozat ankarai döntője után kerül sor az első tesztelésre a török városban. Június 27-én készítik fel elméletben a résztvevőket, majd következnek az edzések, másnap pedig a selejtezők és a döntők.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Félúton nem kellene megállni???

egy mai harcos a klasszikus helyében inkább erre hajazna

Az egykor biztos sikersportág – számunkra így is úgy is – 5tusa jelentős változásokat kell elszenvedjen korszerűsítés címén. Elsőbb a lebonyolításba nyúltak bele, majd jött a biatlon-osítás és most már a lovaglás kivezetése van soron: „A Nemzetközi Öttusa Szövetség kúszással, kötélmászással és gerendán egyensúlyozással váltaná ki a díjugratást.”.
A dolog persze itt nem ér véget, hogyan tovább:
elsőbb ezt az akadályversenyt össze lehetne vonni fizó-lövészettel,
s akkor már csak az úszást és vívást kellene bevonni, ami az előbbi estében – úgy triatlonosan – akár el is képzelhető.,
azonban ez a fránya vívás???
Nos úgy tűnik, hogy az elég régimódi dolog, helyettesíteni kellene valami küzdősporttal! Pl. ketrecharc. Ráadásul vízben végrehajtva!
Mint ismert a fáma szerint: „Az öttusa valójában egy fontos feladatot végrehajtó katona útját szimbolizálja, aki az ellenség támadása közepette először lovon menekül, azután karddal, pisztollyal védekezik, majd át kell úsznia egy folyón, hogy elérje szövetségeseit, végül futásnak ered, hogy küldetését beteljesíthesse.”!
Manapság azonban már G.I. Joe szerű hatcosok vannak! =))
verőce21
Néha együtt szoktam ebédelni S. Péter helyettes államtitkárral az Államkincstár ebédlőjében. Közismert, hogy öttusában mindent megnyert, amit a sportágban lehet, kivéve az olimpia nem jött össze neki..."Megugrott a ló".
Szokta is emlegetni, ha szóba kerül "hülye ló"

Ha ilyen lebonyolítású lenne a verseny, mint a cikkben van, a "hírnök" nem lenne kénytelen a ló szeszélyeinek kitenni magát - ami egyébként a mindenkori rendezőknek is nagy gondot okoz -, hanem csak a saját fizikai erejének, felkészültségének eredménye lenne az aranyérem...!
Emmersson71
Sosem értettem egyet az öttusa lovaglás részével. Nem azért, mert a lovak egészségét védeném - bár kizárt, hogy jót tesz az állatnak, hogy idegenek ülik meg és mintegy cirkuszban kell irányítottan cselekedniük -, hanem mert nem tartom korrekt versenynek azt, amikor sorsolják a "sporteszközt"!
Mintha a bringásoknak vagy az F1-ben nm a saját géppel kéne versenyezniük.

Értem én, hogy piszok drága volna saját lovat a helyszínre szállítani és az utaztatás sem tenne jót az állatnak, de így meg a verseny nem fair! Az nem úgy van, hogy bárki "beindít" egy lovat, mintha csak autó volna...
Emellett az állatok "produkáltatása" sem szimpatikus! Ahogyan a cirkuszokban is egyre inkább felismerik, hogy az nem mutatvány, hogy a vadállat átugrik a tüzes karikán, úgy a lovakat sem kéne kényszeríteni közönség előtt idegen lovas alá!
RonaGyuri
@verőce21: az egyik legjobb barátom unokaöcsikéje Hanzély Ákos, aki toronymagas esélyesként ment az olimpiára, mikor "csak" 6. lett, úgy fogalmazott ellovagoltam magam! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.