A friss Magyar Közlönyben megjelent határozat első pontja 8 milliárdot csoportosít át.

A napi.hu írta meg, hogy 3 milliárd forintot a Gazdaság-újraindítási Alap fejezetben szereplő fővárosi fejlesztésektől tett át a kormány, ezen a fejezeten belül, a kiemelt nemzetközi sportesemény stratégia és sportesemény pályázatok, valamint a kiemelt hazai rendezésű sportesemények támogatására.

Sportesemények támogatására vett el millárdokat a kormány a fővárostól

Fotó: Pixabay

A második pontban 8,9 milliárd forint cserélt gazdát. Ebben két nagyobb tétel szerepel. A Miniszterelnöki Kabinetiroda fejezetben szereplő Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. szakmai feladatainak ellátása csökkent 3 milliárd 811 millióval, és átkerült a Gazdaság-újraindítási Alap fejezeten belüli Turisztikai fejlesztési célelőirányzatba. A Gazdaság-újraindítási Alapból pedig a kötött segélyhitelezés csökkent 2 milliárd 381 millióval és került át a Külgazdasági és Külügyminisztérium fejezetbe, a külgazdasági fejlesztési célú szervezeti támogatásokra.

Végül a harmadik pontban a Miniszterelnökség fejezetben lévő fővárosi, megyei kormányhivatalok és járási kormányhivatalok támogatása lett kevesebb 51,7 millióval és került át az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal részére.

Forrás: napi.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Napok óta mondom, hogy Zsírháj kivérezteti a fővárost, hogy Lázár megmenthesse.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
mert a sport élet-erö és egészség! :) kuka népség a fidesz magyar..
Macskaszem
Napok óta mondom, hogy Zsírháj kivérezteti a fővárost, hogy Lázár megmenthesse.
Nyírfa
Ettől a budapestiek még nem fognak átállni. Sőt! Minél inkább erősködik Orbán, annál jobban vetjük meg. Ez egy szimpla, egyenes arányú folyamat.
kereső
"Szabad Európa - EP-képviselők szerint új nürnbergi tárgyalásra van szükség
Az Európai Parlament egy különleges nemzetközi törvényszék felállítását szorgalmazza, ahol az orosz katonák és az orosz vezetés által elkövetett háborús bűnök végrehajtóit vonnák felelősségre. Az EU-ban már megkezdődött a bizonyítékok gyűjtése és raktározása, a hatékonyabb munka érdekében az uniós ügyészi szervezet működési szabályait is módosítanák.
Ezek ugyanazok… Az EP-képviselők nem kímélték az orosz agresszorokat. Volt olyan, aki a második világháború szovjet katonáival vont párhuzamot, mondván, „öröklődik a magatartás”, a szovjet korszakban elkövetett bűnöket is elhallgatták, „felszabadítónak nevezték magukat, miközben rettenetes bűnöket követtek el”. Az észt Jaak Madison azt mondta, hogy „Oroszország nem változott, ez ugyanaz az ország, mint amelyik 1945-ben lemészárolta az embereket, és azokért a bűnökért sem kellett megfizetniük”. Maria Arena szociáldemokrata képviselő tömeges háborús bűnökről, népirtásról, emberiség elleni bűncselekményekről beszélt, Dragoș Tudorache román képviselő pedig részletezte is a barbár tetteket: kenyérért sorban álló, buszra várakozó embereket gyilkoltak meg, idős nőket és férfiakat, gyermekeket erőszakoltak meg, amelyekért Putyinnak és követőinek felelniük kell.

hvgblog - nickgrabowszki: Putyin rossz országot támadott meg
Ha Putyinnak jobb a felderítése, akkor nem Ukrajnán, hanem magyarországon demonstrálta volna ambícióit és hatalmát.
Itt tényleg virággal fogadták volna. Bár alighanem az itteni invázió is eltartott volna egy ideig. De csak azért, mert meg kellett volna hallgatni egy csomó üdvözlő beszédet, átvenni egy halom díszpolgári címet, és adni rengeteg interjút a NER-propagandának a pesti tv-től a vadhajtásokig.
Tényleg szerencse, hogy Ukrajna éppen útba esik moszkvából jövet."
ómió
Hát, ez a kormány mindig "elvesz"? És több Mutyigeri "tanácsadóra" már "nem is fussa"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.