Minden idők egyik legsikeresebb kézilabdázója, a 42 éves Kiril Lazarov visszavonul a profi sporttól.

Másfél éve már ő hazája, Észak-Macedónia válogatottjának szövetségi kapitánya, ám mellette még játszott a francia Nantesban, az utolsó meccse a PSG ellen elveszített Francia Kupa-döntő volt – írja a 24.hu.

Lazarov több sztárcsapatban is játszott, a többi közt Veszprémben és Barcelonában is, volt bajnok hazájában, Horvátországban és Magyarországon is, a Barcával nyert Bajnokok Ligáját. A nemzetközi kupasorozatokban 1596 gólt szerzett, míg a válogatottban 208 találkozón 1443-szor volt eredménye.

A visszavonuló Lazarov hazaárulásnak érezte volna, ha a magyar válogatott tagja lesz

Fotó: MOHAMED ABD EL GHANY / POOL / AFP

az egyik, a visszavonulása kapcsán készült interjúból kiderült, amikor Horvátországban, majd Magyarországon légióskodott, akkor a helyi szövetségek megkeresték a honosítás lehetőségével:

Nem éreztem, márpedig, ha valamiért nem lelkesedsz, nem vagy motivált, akkor ne csináld. Tudom, hogy érmeket nyertem volna azokkal a csapatokkal, de árulásnak éreztem volna a hazámmal szemben

– adott egyértelmű indoklást Lazarov, akinek így pályafutása során a legjobb válogatott eredménye a 2012-es Európa-bajnoki ötödik hely. Azon a tornán egyébként ő lett a gólkirály, hát találkozón 61-szer volt eredményes.

Forrás: 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Németh István
A lazarov egy moslék aljas tróger > rohadjon le az összes keze, lába! Moslék!
justhpeter
Kiril Lazarov egy rendes ember, sok sikert kívánok neki további pályfutására.
ómió
Egy "hű" macedón! Nincs ezzel semmi gubanc!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.