Hosszú Katinka a hetedik helyen végzett 200 méter vegyesen vasárnap a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú a szám világcsúcstartójaként és a legutóbbi négy világbajnokság győzteseként, azonban már korántsem favoritként készült a fináléra, mivel nyolcadik helyen jutott be úgy, hogy idei legjobbját három századdal múlta felül.

Hosszú Katinka hetedik 200 méter vegyesen

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

A döntőben a 33 esztendős magyar úszó valamivel erősebben kezdett, mint egy nappal korábban, a táv felénél viszont már lassabb volt. Végül 2:11.37 perccel csapott célba, ami ugyan gyengébb, mint az elődöntős ideje, azonban egy helyet így is előre lépett összesítésben.

"Nagyon boldog vagyok, amiért újra döntőt úszhattam és átélhettem, milyen hazai közönség előtt versenyezni. Csodálatos érzés volt, hogy az első pillanattól az utolsóig bíztattak, és ugyan hetedikként szálltam ki a medencéből, de akkor is ünnepeltek"

- nyilatkozta Hosszú, akinek a közönség soraiból egy párnát dobtak be, amin a "Jó pihenést bajnok" felirat olvasható. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, ő ezt úgy értelmezte, hogy két szám között – legközelebb kedden úszik majd 200 méter pillangón – regenerálódni tudjon.

A számot az amerikai Alex Walsh nyerte, egy másodperccel és egy századdal elmaradva Hosszú 2015-ben felállított világcsúcsától.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Katka, a csúcson kellett volna abbahagyni, akkor ikon maradtál volna, így viszont saját magadat rántod le onnan. Orbán ad majd neked is egy miniszteri biztos posztot, h ne maradj az útszélén.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
rájött a botsáska hogy közpénzt lopni kevésbé fárasztó ,mint edzeni...igaz csicska fideszpista?.../ @Németh István /
Bogatir
@lampa laz: Ne készülj a nagy visszatérésre, eljárt az idő.Korábban kellett volna visszavonulni méltósággal, sikereid csúcsán. Te is tudod mi is tudjuk. Kiárulod magad Orbánnak, még meg is fognak köpködni!
Macskaszem
Erről a szánalmas erőlködésről Dzsudzsák jut eszembe. Ő se tudja abbahagyni, egyre lejjeb kerül, a bivalybasznádi negyedosztályból megy majd nyugdíjba.
Málna
Bírom a sok okoskodót. Soha életükben nem voltak semmiben a csúcson, de ők ott abbahagyták volna...Hahaha...Az a nagy büdös helyzet, hogy hozzátok képest Katinka még most is a csúcson van...:-)
ómió
Katka! Ahogy gyarmattartóék mondanák: time to stop it!
namihami
@Pegero: 08.21:. Nem is vártam tőled! Ahogy a Vezénylő nyalópénzei se nálam landoltak és landolnak eztán is!
Arra a házinyalógépek vannak tartva!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.