Korábban írtunk már róla, hogy Anita Alvarez amerikai szinkronúszó szerdán elvesztette az eszméletét és elmerült a medencében a budapesti világbajnokságon. Most az úszó edzője, Andrea Fuentes adott interjút egy spanyol lapnak.

A vízben elájult szinkronúszó az edzője szerint "szereti feszegetni a határait, és néha túl messzire megy" – Merkely kijelentette, Anita Alvareznek valószínűleg nem való ez a sport

Fotó: Peter Kohalmi / AFP

Az edző és egy úszómester húzta ki a vízből a bajba jutott műúszót, aki a gyors beavatkozásnak köszönhetően hamar visszanyerte az eszméletét.

A tétlenkedés oka az volt, hogy a szabályok alapján csakis a FINA által delegált bírói kar tagjainak jelzésére ugorhatnak be a medencébe a vízimentők, megelőzendő, hogy bármilyen félreértés miatt esetleg félbe kelljen szakítani a versenyprogramot.

A vizes vb szóvivője, Csisztu Zsuzsa arról tájékoztatta a Telexet, hogy verseny közben az edző állhat legközelebb a medencéhez, és ő is észlelte leghamarabb a bajt. Amíg a pontozók még a gyakorlat értékelésével voltak elfoglalva, beugrott a medencébe.

"Szereti feszegetni a határait, és néha túl messzire megy. Nem ez volt az első alkalom. Amikor korábban ez történt vele, akkor lebegett a felszínen, nem fogyott ki a levegőből”

– mondta Alvarez edzője, a többszörös olimpiai érmes szinkronúszó Andrea Fuentes.

Merkely Béla: "Valószínűleg neki nem ez a sport való” 

A FINA-világbajnokság egészségügyi szolgálatának vezetője, dr. Merkely Béla az RTL-nek úgy fogalmazott az ájulás kapcsán, hogy Anita Alvareznek valószínűleg nem való ez a sport. 

A Semmelweis Egyetem rektora, dr. Merkely Béla úgy tudja, hogy Anita Alvareznek korábban volt már ilyen rosszulléte.

Különböző típusú sportolók vannak, egyesek jól viselik, hogy az oxigén és a szén-dioxid mennyisége ilyen módon váltakozik. De vannak erre érzékenyebbek, ő közéjük tartozik. Valószínűleg neki nem ez a sport való

– véli a professzor.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Apfelbaum
Merkely bácsi megmondta, hogy nem volt joguk közbe lépni és Viktor is kint volt épp a belgáknál így megvárták amíg valaki felhozza az ájult hölgyet,a mentő csapat pedig nem azért van ott amúgy
izéke
Merkely az új Mekk mester,mindenhez is ért
Peller Anikó
Mérkell Béla bácsi, nem való neked ez a sport (amit csinálsz).
jesz
Merkely Elvis él Béla megmondta...mit is? Ja, azt nem, miért is nem vették észre az úszó ájulását...Merkely Elvis él Béla minden bizonnyal hatalmas összeget nyal fel ezért a társadalmi munkáért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.