A magyar férfi vízilabda-válogatott a hetedik helyen végzett a hazai rendezésű világbajnokságon: Märcz Tamás együttese a viadal vasárnapi zárónapjának első helyosztóján 8-6-ra legyőzte a montenegrói csapatot.

Csak egyszer szerepelt ennél gyengébben a magyar vízilabda-válogatott vízes vébén

Märcz Tamás szövetségi kapitány a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján az 5-8. helyért játszott Magyarország-Egyesült Államok mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. július 1-jén. A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel kikapott az Egyesült Államok csapatától. MTI/Koszticsák Szilárd

A hazaiak legjobbja a kapus Lévai Márton volt, aki 10 védéssel, 63 százalékos hatékonysággal járult hozzá a sikerhez.

A magyar válogatott ennél csak egyszer szerepelt gyengébben világbajnokságon, 1986-ban Madridban kilencedikként végzett.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez egy sport. És ott bizony lehet egyszer fenn, egyszer lenn eredmény.
Ezeknek a fiúknak, sokkal kevesebb ""orbáni pénzeső"" mellett is sokkal több volt a fenn, mint a focibuzink hobbija által sokszorosan túlfizetett aranylábújaink révén. Ha egyáltalán mondhatjuk, hogy volt-e egyáltalán ""fenn"".
drrotf
Ott bukott el a csapat, hogy a kapitány nem tartotta be az ősi szabályt, ha klasszis csapatot akar építeni!Végy egy jó kapust...A mostani kapusok fényévekre vannak Nagy Viktor teljesítményétől, akár hányat is védett most a kapusunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.