A magyar férfi vízilabda-válogatott a hetedik helyen végzett a hazai rendezésű világbajnokságon, miután a 8-6-ra legyőzte Montenegrót.

Märcz Tamás: "Ha Fukuokában lett volna a világbajnokság, ahogy eredetileg tervezték, akkor mertem volna húzni pár vagány dolgot."

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint a válogatottban benne volt az aranyérem, de az augusztusi Eb-re változás szükséges. És még az sem biztos, hogy vele folytatja a csapat

„Nem jó hetediknek lenni, de egyel jobb, mint a nyolcadik hely. Vállalom a felelősséget, és csalódott vagyok. Amikor le kellett adnom a vb-névsort, még nem jött össze a csapat. De amikor megérkeztek a játékosok, látszott, hogy nincsenek olyan jó állapotban, a dinamikák sem működtek a csapaton belül. Az elmúlt hetekben kevés idő volt dolgozni, hiányoztak azok a játékoskapcsolatok, amelyek befolyásolják, hogy egy negyeddöntőben egy góllal kikapunk, vagy hogy egy büntetőpárbajt elveszítünk-e."

Majd hozzátette, véleménye szerint ebben a csapatban megvolt a lehetőség, hogy világbajnok legyen.

"Az elvárás az volt, hogy eredmény legyen, nem azt a szempontot adták, hogy most legyen egy fiatalítás és az olimpiára kezdjük el építkezni. Többen megerősítették, hogy a szerkezet jó volt, volt néhány frissítés, Burián és Nagy bizonyította, nem véletlenül voltak itt. De pár dolgon változtatni kell. Én látom, hogy min, majd meglátjuk, hogy megy-e ez tovább.”

- titokzatoskodott Märcz.

A kapitány úgy fogalmazott, ő felépítette az egész nyarat, megvan a terv az Európa-bajnoki felkészülésre.

"A budapesti világbajnokság borította azt, hogy az olimpia felé kell építkezni. Itt az idő, hogy elkezdjük, jó néhány fiatalnak ott kell lennie az augusztusi Eb-n. Ha Fukuokában lett volna a világbajnokság, ahogy eredetileg tervezték, akkor mertem volna húzni pár vagány dolgot. Ha picit tét nélkül engedi az elnökség, itthon ez nehéz. A terv megvan, meglátjuk a következő napokban, hogy mit szeretne az elnökség. Ha azt akarja, folytassam, akkor folytatom.”

Varga Dénes nyilatkozatát a 24.hu oldalán olvashatják.

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ha a toronynak gatyája lenne, ő lenne a legnagyobb legény a faluban..ha...ha...ha
Eladott Ország
"Ha a nagyanyámnak kereke lett volna, akkor ő lett volna az omnibusz. És ha a nagyanyámnak pöcse lett volna, ő lett volna a nagyapám! "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.