A magyar futballklubok tesznek a világban tomboló válságra, egészen elképesztő összegekkel igyekeznek magukhoz csábítani a külföldön is jegyzett játékosokat. 

Megdöbbentő! A legjobban kereső fradista futballista havi 33 milliót keres, mégis alig kell adóznia

Fotó: Nyilasi Tibor, korábbi válogatott labdarúgó, az FTC örökös bajnokának ezüstcipője a megújult Fradi Múzeumban a megnyitó napján a Groupama Arénában 2022. június 23-án.

MTI/Soós Lajos

A napokban mindenki felkapta a fejét, amikor az ukrán tribuna.com újságírója megírta, hogy a Puskás Akadémia iráni támadója, Sahab Zahedi klubrekordot jelentő, évi bruttó 800 ezer eurós (320 millió Ft) fizetésért írt alá további egy évig a felcsútiakhoz. Mindez azt jelenti, hogy az orosz–ukrán háború miatt ukrán egyesületét, a Zorja Luhanszkot az elmúlt idényben hátra hagyó futballista havi 26,6 millió forintot tehet majd zsebre, ami régiós szinten is igen szép összegnek számít – idézi a Blikk.hu.

– A Fradi légiósai között van olyan, aki évi bruttó 1 millió eurót (400 millió Ft – A szerk.), azaz havonta 33,3 millió forintot keres. Ma már az NB I legtöbb csapatánál „nyugat-európai" szerződéseket kötnek, ami azt jelenti, hogy a játékosok éves bruttó bére euróban van meghatározva. A jelenlegi, vészes gazdasági helyzetben, amikor a forint folyamatosan romlik, ezek az összegek átváltva még magasabb bevételt jelentenek a futballistáknak

– árulta el a Blikknek a magyar futball piaci viszonyaiban jártas bennfentes.

Azt hihetnénk, így legalább jócskán hozzájárulnak a kormány szerint egyébként igen jól teljesítő költségvetéshez, ám egy 2018-ban elfogadott törvénymódosítás alapján az NB I-es futballisták évi 500 millió forintig – tehát ebbe a legjobban fizetett magyar légiós is beletartozik – adózhatnak az EKHO kedvező feltételeivel, ami azt jelenti, hogy a bruttó bérüknek csak a 15 százalékát kell befizetniük a központi költségvetésbe.

– Az, hogy a Fradinál tudják az NB I legmagasabb fizetését adni, egyáltalán nem meglepő, hiszen a jó nemzetközi kupaszereplésnek köszönhetően ennek megteremtették a hátterét. A Puskás Akadémia iráni játékosának bérére már jobban felkapja az ember a fejét, mert egyrészt a klubnak nincs komoly európai eredménye, és maga a focista sem nyújtott kiemelkedő teljesítményt az előző idényben. Ami feltűnő, hogy ma már régiós szinten is kiemelkedő fizetéseket tud nyújtani a magyar bajnokság, ami nagymértékben köszönhető a kedvező adózási feltételeknek

– árulta el a lapnak Szabados Gábor sportközgazdász.

Arról, hogy a kisebb kluboknál mik a legmagasabb fizetések, a Blikk.hu cikkében olvashatnak.

Forrás: Blikk.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
És ez benne van az 507 ezer forintos átlag!!!fizetésben. Egy pedagógus hány évi munkával keresi meg ezt az összeget, amit ezek kapnak közpénzből???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Pedig az efftársak itt is szívesen megmutatnák, mi is az a "megkopasztás"!
jesz
33 milliót keres...és? hozza ezért azt, ami elvárható? Ugye nem? Naugye...

Világversenyen ezek résztvesznek? Nem hallani róluk semmit..vagy titokban fociznak?
A 33 millióból mennyit oszt vissza?
Emmersson71
@ómió: A megkopasztás a TAO, rendszerszerű adócsalás!
Szalay Miklós
Egy nem szokványos elemzés a profi sport társadalmi szerepéről, pozitívumairól, negatívumairól:

egyvilag.hu/korabbiuzenetek/PT106_2021-02-18.shtml#sport

Benne azt, hogy a diktatúrák, autokratikus rendszerek, vezetők általában kiemelt figyelmet szentelnek a sportnak.
Dr. Proktor
A legrosszabb ár/teljesítmény tipikus esete...
ómió
@Emmersson71: Ti, efftársak, mint népzsebiszakértők egyben ezt is meghazudjátok!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.