A csütörtökön kezdődő római úszó Európa-bajnokságon szereplő Hosszú Katinkának továbbra is a száz érem megszerzése a célja, a háromszoros olimpiai bajnokot ugyanakkor még foglalkoztatja a 2024-es párizsi játékokon való részvétel is.

Nagy bejelentést tett Hosszú KatinkaFotó: Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó a vizes Európa-bajnokság kezdete előtti napon tartott sajtótájékoztatón Rómában 2022. augusztus 10-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Amennyire hat hét alatt lehetséges, felkészültem. Ez azért elég rövid idő ahhoz, hogy csodát tegyek, de nagyon remélem, hogy azt a szintet, meg talán egy kicsivel jobbat el tudok érni, mint júniusban a világbajnokságon

- nyilatkozott szerdán, a Foro Italicóban tartott nyitó sajtótájékoztatót követően a közmédiának a 33 éves úszó, aki világversenyeken (olimpián, vb-n, Eb-n) eddig 96 érmet szerzett.

Hosszú elmondta, ez az esztendő kissé nosztalgikusra sikeredett, kezdve a hazai rendezésű világbajnoksággal:

Most pedig következik Róma, ahol az első világbajnoki aranyamat nyertem, jönnek is vissza a szebbnél szebb emlékek. Igaz, az akkori társak közül már csak Verrasztó Dávid és Jakabos Zsuzsanna van itt, a reptéren, amikor vártuk a csomagokat, beszélgettünk is arról, hogy a fiatalok már külön vannak. Az év végén pedig jön a rövidpályás világbajnokság Melbourne-ben, 2007-ben ott voltam először világbajnokságon

- fűzte hozzá. Kiemelte:

bízik benne, hogy a csütörtöki nyitónapon, a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként ott lehet majd a medencében és versenyben lesznek a dobogóért.

A 15-szörös Európa-bajnok, aki a napokban 2024-ig meghosszabbította szerződését az Arena sportszergyártó céggel, az MTI felvétésére elmondta:

Amikor arról beszéltem, hogy száz érem a cél, nem mondtam, hogy utána visszavonulok, nyitva van még ez a kapu. Egyébként csak két év van az olimpiáig és persze mozgatja a fantáziámat, de akkor nagyon keményen bele kellene állni ebbe a két évbe. Ott motoszkál a fejemben, hiszen ez egy utolsó lehetőség lenne, beleférhetne, de ezt még nem döntöttem el.

A kontinensviadalt felvezető sajtótájékoztatón Antonio da Silva, a vizes sportokat tömörítő európai szövetség, a LEN portugál elnöke elmondta, az eseményen közel 50 ország nagyjából 1500 sportolója vesz részt, 77 számban összesen 231 érmet osztanak ki úszásban, nyíltvízi úszásban, szinkronúszásban, műugrásban és óriás-toronyugrásban.

A LEN első embere hangsúlyozta, négy év elteltével első alkalommal rendezhetnek Európa-bajnokságot nézők előtt a koronavírus-járvány után, a legendás Foro Italicóban pedig a 2009-es világbajnokságot követően – amely arról (is) marad örökre emlékezetes, hogy az utolsó cápadresszes viadalon több mint 40 világcsúcs született – kerül sor újra világversenyre, amely 2010 óta az első szabadtéri kontinensviadal lesz.

Antonio da Silva külön kiemelte az ukrán sportolókat, akik a hazájukban dúló háború ellenére indulhatnak az Eb-n.

A szervezők részéről elhangzott, hogy a koronavírus-járványra tekintettel eddig 600 tesztet végeztek el, melyek közül öt lett pozitív. A maszkviselés, szabadtéri rendezvény lévén, egyelőre nem kötelező a nézőknek.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Baker
@jesz: Református templomokon olvasható. Mindegy, miből van - ének vagy ima -, mert az Úrra utal,ezért bizony nagyon erős a párhuzam!
volvós
Katinka !! A felkészülési idő szüneteiben vedd be a Karmelitai " gyógyszertárban " a szájon át bevehető vikicillin cseppeket, abban már nagy gyakorlatod van van belépőd az orális terembe.
balos
@volvós: Szerinted képes rá?Lehet,hogy már arról is "lecsúszott"?
Sámannus
Katinka nincs semmi baj járj az uszodákba és fürgyél, sokáig versenyszerűen is akár, Te akkr is legenda leszel mindig.
gina
Szerencsétlen lépj már le mire erőlteted? ,,,, ahogy kinézel olyan a teljesitményed is, seggnyaló
balos
@Sámannus: Mint az örnagy öcsi bácsi!Még amfiteátrumot is elneveztek róla!Meg aka-pandémiát is,mert olyan ügyesen seftelt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.