A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) továbbra sem javasolja Oroszország és a Moszkvát az ukrajnai háborúban támogató Fehéroroszország sportolóinak a meghívását a versenyekre.

Nem enged a a NOB: továbbra is az orosz, belorusz sportolók kizárását javasolja
Fotó: Pixabay

A NOB változatlan álláspontjáról Thomas Bach elnök nyilatkozott a német Sport Bildnek. Úgy fogalmazott, hogy amíg a háború folytatódik, a NOB ajánlásai érvényben maradnak.

Nincs itt az ideje hozzáállásunk megváltoztatásának

- mondta német sportdiplomata.

Továbbra sem javasoljuk orosz vagy fehérorosz sportolók meghívását a versenyekre, ahogy himnuszuk, zászlajuk, nemzeti színeik használatát sem.

Bach ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzeti kormányok vagy a rendezvényszervezők ne korlátozzák a két ország azon sportolóit, akik a sportági világszövetségek engedélyével versenyezhetnek. A szankciókra példa a wimbledoni teniszbajnokság, amelynek szervezői az Egyesült Királyság kormányának utasításait követve – a nemzetközi szövetség pénzbüntetést is kilátásba helyező döntése ellenére – megtiltották Oroszország és Fehéroroszország játékosainak, hogy részt vegyenek az idei Grand Slam-viadalon.

A NOB négy nappal az ukrajnai háború kirobbanása után, február 28-án javasolta a nemzetközi szövetségeknek, hogy versenyeikről tiltsák ki az orosz és fehérorosz sportolókat, illetve tisztségviselőket.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Nem először és nem utoljára kerül erre sor!De hát ilyen a való világ!A keleti valóság álom csupán!
Jozefina
A NOB azon isgondolkodhatna, hogy sporteseményeket miért rendeznek diktatúra alatt levő országokban??!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.