Aranyérmet nyert a Bereczki Richárd, Szép Balázs, Demeter Bence összeállítású magyar csapat a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság férfi versenyében, melyben egyéniben Bereczki nagy fölénnyel győzött, Szép pedig második lett.

Hatalmas siker! Győzött a magyar férfi csapat, arany és ezüst egyéniben öttusában

A későbbi egyéni harmadik helyezett ukrán Makszim Aharusev a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság férfi döntőjének lovaglás versenyszámában a Bregyó Közi Regionális Atlétikai Központban 2022. szeptember 18-án. MTI/Bodnár Boglárka

A döntő további hazai résztvevői is remekeltek, Demeter az utolsó métereken hajrázta le Bőhm Csabát, ezzel a hatodik és a hetedik hely lett még a magyaroké.

A bronzérmet az ukrán Makszim Aharusev harcolta ki.

Csapatban a magyarok mögött a franciák és a csehek végeztek a második, illetve harmadik helyen.

A nap során korábban második lett a Gulyás Michelle, Simon Sarolta, Barta Luca összeállítású csapat a nők versenyében. Egyéniben Gulyás a harmadik, Simon a hatodik, Barta a tizedik, Guzi Blanka pedig a 11. helyen végzett.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Vajon ennek a sikernek lesz-e, van-e akkora (anyagi) vonzata, mint egy harmadrangú kupasorozatban elért 1 (EGY) egész pont megszerzésének?!?!
namihami
@Maccska: ""A világban az öttusázók általában teljesen amatőrök.""
Általában... , de nem nálunk. (félreértések elkerülése végett, nem tőlük sajnálom---legalább hozzák az eredményeket) Ahogy a focisták valóban focisták---a világban. Nálunk inkább csak pénzmosók(főleg) és túlfizetett ""szuperlaikusok"". A mi agyonfizetett ""szupersztárjaink"" (nagyjóindulattal is) csak harmad-, negyedvonalbeli sztárocskák ---odakinn. Ami az ún ""magyar bajnokságon"" mérhető le a legtisztábban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.