Marco Rossi szövetségi kapitány szerint örökké emlékezetes lehet a magyar labdarúgó-válogatott számára az olaszok elleni mérkőzés a Nemzetek Ligája hatodik, utolsó fordulójában.

Rossi örökké emlékezetes mérkőzésre készül a magyar-olasz előtt
Fotó: MTI/Kovács Anikó

"Egyrészt sikerülhet kijutni a négyes döntőre, márpedig évtizedek óta nem volt példa a magyar futballban arra, hogy bármilyen sorozatban a legjobb négy közé jusson magyar csapat. Másrészt egy fontos játékosom az utolsó meccsét játssza, harmadrészt a hangulat a tetőfokára hághat, ha megnyernénk a csoportot, ezt pedig az ember szívesen élné át"

- mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján az olasz szakvezető.

Rossi az MTI érdeklődésére arról számolt be, hogy szombaton csak amolyan regeneráló edzést vezényelt, azok se sokkal többet mozogtak, akik nem léptek pályára pénteken a németek vendégeként 1-0-ra megnyert meccsen. Úgy vélte, játékosai elég jól és gyorsan nyerik vissza a fizikai állapotukat.

"Jó pillanatokban is tudatában kell lenni, hogy kik vagyunk és honnan érkeztünk. Éppen ezért mindig a legnagyobb alázattal kell játszani. A harmadosztályt jelentő C divízióból indulva most öt meccsen tíz pontot szereztünk az élvonalban, és azt alá kell húzzam, hogy megérdemelten. Ettől viszont nem szabad elbizakodottá válni. Képesek vagyunk 110 százalékos teljesítményt nyújtani, ezt értékelik a szurkolók akkor is, ha nem győzünk. Ezzel a felelősséggel kell pályára lépni, tisztelni kell a címeres mezt"

- adta meg a siker titkát a csoportdöntőre vonatkozóan Rossi, aki azzal, hogy a jövőben ki lesz a csapatkapitány, egyelőre nem kívánt foglalkozni.

Szoboszlai Dominik ismételten nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a válogatottól visszavonuló Szalai Ádám neki adta át a karszalagot, amikor Lipcsében lecserélték, de kifejtette, nem az ő döntése, hogy Szalai után ki tölti be ezt a szerepet, viszont ha 21 évesen megkapja ezt a lehetőséget, nem fogja visszautasítani.

"Nem tartom számon a gólpasszaimat, mert az a fontos, hogy a csapat eredményes legyen. Annak viszont örülök, hogy ezúttal Szalainak adtam gólpasszt. Remélem, még egyet tudok neki adni" – mondta a lipcsei teljesítményéről és a búcsúzó csapatkapitányról az RB Leipzig futballistája.

Szoboszlai az MTI érdeklődésére kifejtette, hogy a Nemzetek Ligájában az eddigi öt mérkőzésen az olaszországi összecsapás volt a legnehezebb, mert a Squadra Azzurra tudott úgy játszani, ami a legtöbb gondot okozta a nemzeti együttesnek. Úgy vélte, az viszont nagy különbség lesz, hogy ezúttal hazai pályán játszanak.

"Csak magunkra kell koncentrálni, ez nem nyomás, ez egy lehetőség, hogy egy ilyen csoportból továbbjussunk. Nem szeretek úgy belemenni a meccsbe, hogy álljunk vissza, mert jó a döntetlen. Győzelemre fogunk játszani, de akkor sem leszek szomorú, ha végül pontosztozkodással zárul az összecsapás"

- fogalmazott Szoboszlai annak kapcsán, hogy a magyar válogatott kezdi előnyösebb helyzetből a "csoportdöntőt".

A magyarok hétfőn fejezik be a Nemzetek Ligája csoportkörét. A hatodik, utolsó fordulóban az olaszokat fogadják a Puskás Arénában, ahol már döntetlennel is az első helyen végeznek, egyúttal bejutnak a sorozat jövő júniusi, négyes döntőjébe, vereség esetén pedig másodikként zárnak az Európa-bajnok olasz csapat mögött.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:

Gulácsi Péter – Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila – Fiola Attila, Nagy Ádám, Schäfer András, Kerkez Milos – Szoboszlai Dominik, Gazdag Dániel – Szalai Ádám

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.