A magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában 2-0-s vereséget szenvedett az Európa-bajnok olasz csapattól a Nemzetek Ligája hatodik, zárófordulójában, így az A divízió 3. csoportjának második helyén zárta a sorozatot.

Egy álom szertefoszlott: simán kikapott a magyar válogatott OlaszországtólSzalai Ádám (b), miután lecserélték a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország – Olaszország mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. Jobbra Ádám Martin. MTI/Kovács Tamás

A vendégek hatalmas védelmi hibát kihasználva Giacomo Raspadori révén szereztek vezetést a 27. percben, majd második félidő elején Federico Dimarco állította be a végeredményt. Az olaszok sikerükkel megelőzték a tabella élén a magyarokat, ezáltal kijutottak a sorozat jövő júniusi, négyes döntőjére.

A válogatottságot lemondó csapatkapitánynak, Szalai Ádámnak ez volt az utolsó, 86. meccse a címeres mezben, amivel megelőzte Puskás Ferencet, az Aranycsapat legendás kapitányát, egyúttal utolérte az örökrangsor hetedik helyén Grosics Gyulát, az Aranycsapat kapusát.

A magyar válogatott legközelebb november 17-én Luxemburgban, majd három nappal később hazai pályán Görögországgal játszik barátságos mérkőzést.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 6. (utolsó) forduló:

Magyarország-Olaszország 0-2 (0-1)

Puskás Aréna, 67 ezer néző, v.: Benoît Bastien (francia)

gólszerzők: Raspadori (27.), Dimarco (52.)

sárga lap: Szalai Á. (45.), illetve Acerbi (34.)

Magyarország:

Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy (Styles, a szünetben), Schäfer, Kerkez (Gazdag, 57.) – Szoboszlai (Kleinheisler, 85.), Nego (Bolla, 75.) – Szalai Á. (Ádám, 75.)

Olaszország:

Donnarumma – Acerbi (Bastoni, a szünetben), Bonucci, Tolói – Di Lorenzo (Mazzocchi, 90.), Barella, Jorginho (Pobega, 72.), Cristante, Dimarco – Raspadori (Scamacca, 72.), Gnonto (Gabbiadini, 65.)

I. félidő:

27. perc: Nagy Ádám rövid hazaadására Gnonto csapott le, a kapujából kifutó Gulácsi ekkor még hárítani tudott, de a kipattanót Raspadori elhúzta mellette, majd közelről a hálóba gurított (0-1).

II. félidő:

52. perc: Cristante viharzott el a jobb szélen, lapos beadását pedig a hosszú oldalon érkező Dimarco lőtte a kapuba (0-2).

"Itt születtem, s itt halok, mindörökké magyarok" – ezzel a felirattal fogadta a magyar szurkolótábor a kedvenceit. A mérkőzés felvezetéseként a búcsúzó csapatkapitányt, Szalai Ádámot nemcsak a közönség köszöntötte kitörő üdvrivalgással, hanem a kivetítőn is legendás góljait mutatták, miközben a nevétől zengett a telt házas Puskás Aréna. Az FC Basel csatára a Himnusz alatt láthatóan elsírta magát a meghatottságtól, míg az olasz himnusz alatt a közönség ütemes tapssal tett gesztust a szövetségi kapitány, Marco Rossi felé.

A magyarok szokás szerint bátran, letámadással kezdtek, de Szoboszlai veszélyes helyről elvégzett szabadrúgása a sorfalban kötött ki. Az első olasz helyzetre sem kellett sokat várni, mert Gulácsi kiejtett egy nagyon könnyű labdát, így a visszafutó Szalai Attilának kellett a gólvonalról mentenie. Az első percek után az olaszok átvették az irányítást, de a németekkel és az angolokkal ellentétben nekik sikerült több veszélyes akciót is vezetniük, ráadásul alkalmanként megbontaniuk a magyar védelmet. A vezető góljukhoz azonban Nagy Ádám kapitális hibájára volt szükségük, mert a Pisa középpályása röviden gurított haza. A magyar csapatot nem törte meg a bekapott gól, sőt, volt egy ötperces periódus, amikor sikerült nyomást gyakorolnia a vendégek kapujára. A szünet előtt az első komoly magyar helyzet is kimaradt egy jobb oldali szabadrúgás után.

A magyarok nagy lendülettel kezdtek a csoportgyőzelmet jelentő egyenlítés reményében, és egy támadáson belül több gólszerzési lehetőségük is volt, azonban Donnarumma bravúrok sorával akadályozta meg a gólt. A kimaradt helyzeteket pedig jószerivel azonnal megbüntette az Európa-bajnok, ugyanis egy gyors ellenakció végén megduplázta az előnyét. Ezt követően az olasz csapat visszaállt és az eredmény tartására törekedett, a felbátorodó magyarok ugyan beszorították a riválist, azonban vagy kaput tévesztettek, vagy a nagyszerű napot kifogó Donnarumma eszén nem tudtak túljárni. Az utolsó húsz percre kissé elfáradtak Marco Rossi tanítványai, ami elsősorban abban nyilvánult meg, hogy a kulcspasszok már pontatlanok voltak, így meddővé enyhült a magyar csapat fölénye. A 75. percben elhagyta a pályát a búcsúzó Szalai Ádám, akinek nevét skandálta a közönség. A cserék hatására sem tudott új erőre kapni a nemzeti együttes a hajrára, így bár becsülettel próbálkozott a lefújásig, de reális esélye már nem volt a szépítésre sem, sőt Gulácsinak kellett védenie, hogy nőjön tovább a különbség.

A lefújást követően a vereség ellenére ugyanolyan elánnal ünnepelte a magyar csapatot a szurkolósereg, mint a meccs közben, illetve többször skandálta Szalai Ádám nevét, majd a szokásoknak megfelelően a játékosok és drukkerek együtt elénekelték a Himnuszt. Ezt követően a válogatottól visszavonuló játékos a szurkolók elé vonult, az előénekesnek kidobta a mezét, majd az ő mikrofonjába beszélve mondott köszönetet a rajongóknak, akik egy üzenetet feszítettek ki: "Köszönünk mindent Ádám, ma mi fizetjük a pálinkát!" – utalva arra, hogy a 2016-os Eb-kijutást követő ünnepségen a futballista meghívta az ott lévő szurkolókat egy-egy pálinkára.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Németh István: ...ne bassz!
Én meg repültem az Emiratessel, de ettől még nem tudok arabul.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Nincs is egy súlycsoportban a két csapat...!
Az A-divízióban maradt a magyar csapat! A digók jók voltak. Mi is, de sok volt a hiba...
namihami
Na, ismét sikerült Istenünknek jól pofáraesni és elégetni néhány tízmilliárdot. De passzol az ablakos hasonlat is.
""Kényszerhelyzetben leblokkolnak a fiúk""--ugye!?!?! És ""Báncsák a magyarokat!""
A 2. félidő, az olaszoknak, egy sörmeccs erőlködését se hozta. Ennyit a Pecsa előtt is hoznak az ott focizók.
division
@namihami: @KisTehen: Nem lehet akkora szarvashibát véteni egy olasz csapat ellen, mint az első gólnál. Sajnos ez idézte azt, amiért általában mindig is kikaptunk. Mi is rúghattunk volna persze gólt, nem is egyet, plusz nem adott meg a bíró egy 11 - est.
Gazella
Elbizták magukat a ramaty ok :D mindig igy járnak :D
nezelodo
Várjuk meg a reggelt, bízom benne, hogy addigra a Karmelitában elkészül a győzelmi jelentés is.
Dr. Proktor
Az előrébb jutáshoz mindenki számára ingyen, szabadon használható grundok kellenének, nem kiváltságosok számára épített használhatatlan gyepfűtésű stadionok...
De most komolyan, még senkinek nem tünt fel hogy fotelből csak nézni lehet a focit?
Pálinkás Pál
no emberek...mintha pár napja a német meccs után áradoztatok hogy mi vagyunk naprendszerünk legjobb csapata...aztán tegnap szembejött a valóság...
simmering73
Ebből is látszik, ha valamelyik külföldi csapat egy kicsit is komolyabban veszi, az nyer. De ha a nerkompatibilisan nézzük az eredményt, mint a királyi szennycsatornán a nemzethy sportban akkor kijelenthetjük, hogy tulajdonképpen nyertünk 0-2-re.
117
Helyünk a világban:

2021.09.05. 18:00 Albánia - Magyarország 1 : 0

2021.10.09. 20:45 Magyarország - Albánia 0 : 1
Libbantölő
@Gazella: anyád is elbízta magàt, hogy gyereke lesz, erre te jöttél egy pondró!
117
Marco Rossi: " Olyan jó lett volna ma még egyszer csodát tenni."

Szóval, amit eddig elért a csapat, az csoda volt. Így már egyből megérte 10 év alatt közpénzből 1000 milliárdot rákölteni csak a focira! És ott van még a többi sportág...

"Magyarországon állami irányítású sportakadémiák vannak, ami Európában egyedülálló. Ilyen csak Ázsiában (pl. Kína) van. A meglevő 10 sportakadémia magánkézben van, de adókból tartják fenn őket. Követelmények nincsenek, csak pénz.
...
A leginkább felháborító a magyar futballba öntött mérhetetlenül sok pénz. A profi magyar futballistáknak még a leggyengébb európai csapatokat (Izland, Málta vagy épp a fent említett Andorra) is probléma megverni, miközben ők szabadságot vesznek ki a mérkőzésre, mert munka mellett fociznak."

www.gyimesilaszlo.hu/politika/wiki/index.php/Sportra_elherd%C3%A1lt_milli%C3%A1rdok
nezelodo
Remélem a legismertebb focirajongó utcai harcosaink csak a térdüket csapkodták örömükben a siker láttán, és csak magukban füstölögtek, és nem hívták segítségül az utcai kukákat. Bízom benne, hogy a megbillent magabiztosságukat sem a villamosokon mutatták be, és a munkahelyükön sem lett forgács a drága irodabútorból.
telegdilaci
@nezelodo: Vajon most is elözönlötték a Gratulációk a Facen az egy élő Istenünknek,hogy korai volt az öröm,szerintem ezt is elhazudja a lakáj média és azt fogják szajkózni hogy nyertünk!
Németh István
A magyar válogatott nem tud, de valamilyen meghatározhatatlan oknál fogva nem is akar kilépni a világ leghülyébb taktikai struktúrájából!! A Puskás-Bozsik- Hidegkúti, de kérőbb még a Göröcs -Albert- Sas- Törőcsik időszakban sem volt jellemző, hogy az ellenfél 16-osától a saját 16-osunk fele játszottak visszafele LEGFELJEBB A KÖZÉPPÁLYÁN TARTOTTÁK A LABDÁT és onnan iodítottak villámgyors támadásokat - igaz akkor tudtak futni és labdát kezelni akár futás közben is!
Az alul képzett macskajancsik nem képesek tartani a labdát, márpedig a saját 16-osunknál ha erre képtelenek akkor csak magunkra vonjuk az ellenfelet!
Ez történik sorozatosan! Undorító a látszatra felfelé lépegető magyar focifelfogás!
Aztán olybá tűnik a Rossi is képtelen ezt kinevelni a nagy "taktikai elképzelések tárából" > márpedig amíg ezen nem váltóztatnak addig nincs és nem lesz előre mozdulás!
Gondolkozni kell nem sopánkodni!! Igaz???@117: @KisTehen: @Libbantölő: @simmering73: Még mielőtt vád érne >> én fociztam a Poteleckivel (MTK) majd Flóri gyerekkel is sóderon a ligetbe - amikor az apja seggbe billentette mert lustizott a pályán, stb.
Aki Én
@Németh István: ...ne bassz!
Én meg repültem az Emiratessel, de ettől még nem tudok arabul.
117
@Németh István: Engem annyira nem érdekel a sport, a foci(nézése meg a járása), hogy el sem tudom mondani (ezért nem is mondom el).
Két gondolat bánt engemet...
Hogy Mo-on a profi sportolók közpénzből (az ország terhére!) bohóckodnak és játsszák az eszüket. Nulla tisztelet nekik!
A sportfogadás a világ legnagyobb üzlete és mint ilyen, benne van a maffia is vastagon. A bundáról nem is beszélve!
polgarb
Ilyen az amikor a szar elválik a fostól!
Aki Én
@117: ...arról nem beszélve, hogy mi mérhetetlen mennyiségű közpénz vándorolt oda, meg onnan a gecihez.
namihami
@division: 03.16: Ahogy a második félidőben már csak sörmeccset játszottak a digók. És még amellett az ""erőlködés"" mellett is jobbak voltak (szinte nem kellett a saját térfelük), ahogyan még így is rúghattak volna azok is gólokat. Ha megkapják a 11-t, akkor nyilván (mivel nekik kellettek(!!!) a pontok) nem ez a lötyögés és a meccs miharabbi letudása lett volna a cél, akkor nem csak lődörögnek és alibifociznak a pályán.
Ez a meccssorozat, pláne a vb előtt, az igazán nagy csapatoknak úgy kellett, mint vak lónak a kontaktlencse. A németek és az angolok hozzáállásán látszott ez a legtisztábban. Ezek mégiscsak emberek és nem gépek, fizikailag is. Nyilván ott akarnak jobban szerepelni. Ez az ilyen euroharmad-szintű csapatok játszótere volt, mint a mieink.
És, nem utolsó szempont, de kellett a népnek a szemrágógumi, hogy ne ordítson az elpocsékolt (és a költségvetés más rovataiból égetően hiányzó) adómilliárdokért, amit ezekre a harmad- és negyedosztályú ""focistákra"" költ el egy focibuzi elmeroggyant. Nem csupán nemzetközi, de ún ""bajnokság"" vonalon is. Évek óta mondom, hogy ez csak egy pénzmosoda, amiben a nagyok játszóterét csak nézi a tömeg.
Németh István
@Aki Én: @117: @polgarb: @fideszes gyökér: @namihami: A helyzet az, hogy én MAGYAR vagyok >> TI MEG NAGY SZAROK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.