A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöksége csütörtöki elnökségi ülésén úgy döntött, hogy hozzájárul az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó testvérpár, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang országváltásra vonatkozó kérelméhez.

Elhárult minden akadály a Liu testvérek országváltása elől – itt a Szövetség közleménye!

Fotó: Manan VATSYAYANA / AFP

A szövetség közleménye szerint az MOKSZ megkapta azt a két sportoló által aláírt, október 30-án kelt nyilatkozatot, melyben jelezték, hogy nem kívánják aláírni új, a 2022 és 2026 közötti időszakra vonatkozó sportolói szerződésüket és kérik közös megegyezéssel az országváltást, egyúttal a korábbi szerződéses jogviszonyunkból eredő esetleges további fizetési vagy egyéb kötelezettségeik alóli mentesülést.

Az MOKSZ az alábbi, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor kézjegyével ellátott, 2022. október 30-án kelt nyilatkozatot kapta:

„Az eddigi egyeztetéseknek megfelelően szeretném írásban is megerősíteni, hogy a következő időszakra előkészített sportolói szerződésemet nem kívánom aláírni. Ezzel együtt szeretném kérni a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség írásbeli jóváhagyását a közös megegyezéssel történő országváltáshoz, valamint a korábbi szerződéses jogviszonyunkból eredő esetleges további fizetési vagy egyéb kötelezettségeim alóli mentesüléshez. Egyúttal kérem, hogy szíveskedjenek tájékoztatni az ezzel kapcsolatos esetleges további adminisztratív teendőkről.”

A MOKSZ a sportolókat – Liu Shaoangot és Liu Shaolin Sándort – a fentiekről tájékoztatta, és a döntéseknek megfelelő, szükséges lépéseket megteszi.

Forrás: nso.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
esetleges fizetési kötelezettség teljesításe után mehetnek(?)...a hír szerint most számolják, már 300 milliónál tartanak...
...ha ezt befizetik, mehetnek..
Eddig milyen jó korcsolyázók voltak

Palkovics mennyit fizet?...lefogadom 100 millás végkielégítést kap...
nezelodo
Istenem, fogy a magyar... Nem tetszik nekik sem Tündérország! Fel nem foghatom, mi lehet az oka!?
simmering73
"Lehet, hogy át kellene tekinteni, hogy melyik sportra mégis mennyit költ a magyar kormány? Már csak azért is kérdem, mert egyrészről fideszes politikusok ülnek a legtöbb sportszövetség élén, másrészről pedig már nem egy alkalommal buktak bele egykori vezetők korrupciós botrányokba, ahol aztán a számlát a magyar adófizetők állták. Nem azt mondom, hogy a magyar élsportot körbeszövi a korrupció, de jól láthatóan jelen van, tehát nem ártana átvilágítani ezt az egészet, kezdve a futballisták fizetésével. Aztán ott van a kézilabda, amelyet elképesztő összegekkel támogattak úgy, hogy azzal több kárt okoztak, mint hasznot. Jól láthatóan a béka segge alá került a korábban igen eredményes kézilabda, amely a vezetés hozzánemértésének is köszönhető."
kolozsvaros.com/2022/11/10/lehet-nem-artana-attekinteni-a-magyar-elsport-tamogatasat/
namihami
Egy ország nem lehet meg egy bizonyos szintű sportköltség nélkül. De az, hogy ez az összeg mekkora kell, hogy legyen, lehessen, az viszont már nem lehetne egy szűk érdek(főleg anyagi)csoport kizárólagos döntéseinek élvezője. Még akkor se, ha pénzbőség van, de amikor még az ország 60-70%-ának a se..e lóg ki a gatyából, ez még felháborítóbb.
Persze, ha ez a pénzbőség (lásd még határontúliak, templomélítések, határontúli mezőgazdaság és még millió más) együtt jár a vezetés részére automatikusan leeső ""alkotmányosokkal"", akkor ez ugyan nem etikus, de maximálisan érthető.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.