Két cserejátékos rúgta a gólokat.

2:0-ra győzött Marokkó Belgium ellen a katari világbajnokságon.

Újabb bombameglepetés! Marokkó két góllal verte Belgiumot

Fotó: Fadel Senna / AFP

A marokkóiak egy szabadrúgás és egy nagyszerű kontra után is betaláltak az enerváltan játszó belgáknak.

Nem meglepő módon belga fölénnyel indult a találkozó, Roberto Martínez csapata már az ötödik percben megszerezhette volna a vezetést, Michy Batshuayi helyzeténél azonban nagyot védett Munir kapus. A 21. percben Hakim Zijes bombázott távolról, de ez körülbelül egy méterrel elkerülte a kaput.

A 35. percben ismét Marokkó előtt adódott lehetőség, Asraf Hakimi kapott jó indítást a jobb szélen, a védő könnyedén tört be a tizenhatoson belülre, de némileg kiszorított szögből, mintegy tíz méterre a kaputól mellé bombázott. A 39. percben szélsől szabadrúgáshoz jutott a belga csapat, Kevin De Bruyne állt a labda mögé, de kapu fölé tekert.

Az első félidő hosszabbításában egy szabadrúgás után betalált ugyan Marokkó, ám hosszas VAR-ozás után les címén elvették a gólt, így maradt a szünetre is a 0–0. A második félidő elején mindkét kapusnak mindössze egy-egy lövést kellett védenie. a folytatásban is inkább a távoli kísérletek jelentettek izgalmat, komoly gólhelyzet nem igazán alakult ki a kapuk előtt.

A 73. percben az alig öt perce pályán lévő Sabiri szinte az alapvonalról végezhetett el szabadrúgást, és miközben mindenki beadásra számított. ő kapura csavarta a labdát. Saiss beállt Courtois elé, aki így nem sokat látott és nem is tudott védeni.

A belgák a hajrára sem tudtak igazán felpörögni, hiába jött Lukaku is, a marokkói kontrák jóval több veszélyt jelentettek. A 92. percben az egyik után Aboukhlal érkezett és közelről a léc alá bombázott, ezzel eldöntve a három pont sorsát.

F csoport, 2. forduló:

Belgium – Marokkó 0-2

Forrás: mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.