További majdnem 35 milliárd forinttal, 246,5 milliárdra emelte a kormány a 2023-as atlétikai világbajnokságra épülő stadion költségét – derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyből. A jövő nyáron Budapesten rendezendő esemény költsége már nem először emelkedik, és augusztusig még van idő további drágulásra.Adtak még 35 milliárdot az atlétikai világbajnokságra épülő stadion építéséhez A jövő évi atlétikai világbajnokságnak otthont adó, épülő Nemzeti Atlétikai Központ a főváros IX. kerületében 2022. november 22-én. MTI/Kovács Anikó

2023 nyarán, augusztus 19-27. között rendezik Budapesten az atlétikai világbajnokságot, melynek központi létesítménye a Csepelen épülő új stadion lesz.

Ennek költségéről még két éve, a 1727/2020-as kormányhatározatban döntöttek, akkor közel 212 milliárd forintos összeget különített el a kormány erre a célra. A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent 1598/2022-es határozat szerint ezt

246,5 milliárd forintra emelik.

Forrás: Portfolio

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Brüsszel! Halljátok? Ide a lóvét mert meg megágyaztunk neki!!!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gazdag dezső
Ennyire rossz szakemberek tervezték döntöttek az építkezés költségeiről .35 milliárd nagyon sok pénz még egy ekkora építkezésnél is .Aláterveztek nagyon ? NEM LEHETETT ELŐRE TUDNI ENNYIRE?? Felelős kellene ,vagy időközben nagyobb lett az épület ,több létesítmény épűl ? Vagy több kell még csúszópénznek ?Ilyen alátervezésért más országokban minisztert ,minisztereket zavarnak el !!!
Nessy
@gazdag dezső: Gyurcsány, Brüsszel! Más érvük semmire sincs!
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 17:11
Háborús/szankciós infláció, ezt bármire rá lehet húzni. Értem én, hogy a "Nadrágszíj hadművelet" nem okozhatja félkész torzók keletkezését, de azért csak át lehetne gondolni a koncepciót. Recessziót jeleznek, az a gonosz prüsszel se adja a pénzt ezeknek, kormányzati szintű kifizetési stopot hirdettek, ennek ellenére mégis reális lehetőségnek látják a jövő nyári atlétikai VB.-t? A stadion Csepelen épül. Hol lesznek elszállásolva a sportolók, a kísérőik, az érdeklődők és a -minden bizonnyal- nagy létszámú nézősereg? A MOL-toronyban?
Nessy
@Giovanni Alba: Majd Lőrinc barát Garancsi, Tiborcz építenek luxus hoteleket! 100%-s felárral!
drrotf
Régen aki a beruházásokon dolgozott az nem ismerte azt a lehetőséget, hogy ha elindult egy beruházás, hogy annak a költségeit ilyen arányokkal túl lehetett lépni.Sokkal szigorúbb elszámolási szabályok voltak, és ha egy beruházást megpróbáltak szétdarabolni, azt nem lehetett simán megtenni.A beruházások összegét nem lehetett olyan egyszerűen túl lépni, megnyújtani mint a rétes tésztát.Amire megkötötték a szerződés és az nem tételes elszámolású volt, hanem átalány áras, akkor csak annyi pénzt kapott a kivitelező, vállalkozó amennyi a szerződésben állt.Ennek következtében a beruházás tervezése sokkal alaposabb volt és nem lehetett részekre bontással a vállalkozási díjat növelni!Ma is szigorú szabályok kellenének a beruházásoknál, például fedezet igazolása, hogy megfelelő összeg nélkül ne kezdhessen senki beruházni, és az egyösszegű szerződésekkel pedig kordában lehetett tartani a beruházás összköltségét.De hát most az a cél ,hogy csalással , a pótmunkák tömkelegével növeljék a vállalkozási díjat, nem pedig az hogy a betervezett költségen valósuljon meg egy egy beruházás, mert így lehet azután a vállalkozásban érintettek részére juttatni egy kis csúszó pénzt!
magyar1
Na ez az amikor a kormány a nép pofájába röhög... stb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok