Katar annyira belelkesült a jelenleg is sikeresen zajló foci vb kapcsán, hogy most komolyan fontolgatják, hogy indulnak a 2036-os nyári olimpia rendezésének jogáért.

Ebben az esetben módosítani kéne a nyári olimpia időpontját, azonban ez önmagában nem lenne akkora újdonság, mint a foci-vébéé, hiszen eddig három ilyen eseményt tartottak ősszel a túlzott nyári meleg miatt (Sydney 2000, Szöul 1988 és Tokió 1964-ben).

Katar annyira belejött a sporteseményekbe, hogy olimpiát rendezne, bár ehhez tervei szerint klímáznia kéne az utcáit

Az ausztrál Julian Spence a 2019-es dohai maratonon.
Fotó: GIUSEPPE CACACE / AFP

Egyfajta főpróbának is felfogható, hogy 2019-ben Katarban tartották az atlétika vébét. A klimatizált stadionban tartott számokkal minden rendben volt, a női maratonin azonban sok áldozatot szeredtt a harminc fok feletti meleg, pedig a versenyt éjfél után indították. A 68 induló közel fele kiesett, a győztes ideje pedig a vb-k történetének leggyengébbje volt.

A Times szerint ezért a szervezők azon gondolkodnak, hogy klimatizált utcákon rendeznék meg az utcai számokat. Ám nem ez lenne az egyetlen abszurd nehézség, a továbbiakról a 444.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: 444.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
Van pénz lóvéra!
Magyarország ellen vajon van esélye?
simmering73
@KisTehen: Látom lájkoltad a hülyeségedet.
namihami
Vajon ez az egy ""sikeres"" sportesemény megrendezése bármelyik nemzetközi szövetségnek nem lett vagy lesz elég az örökkévalóságig? A katari olajkenőpénzek tényleg felül tudnak írni minden józan észérvet? Hiszen úgy a szállások, mint az egyéb körülmények most igazolták, hogy egy olyan ország, amelyik a (nekik ugyan elfogadott, de a világ fele nem) látott rendezési elveket nem akarja vagy tudja betartani, az nem elfogadható rendezőnek.
Már amikor az előzetesen letárgyalt, de egy pillanat alatt megváltoztatott Budweiser szerződést eltörölték, a FIFA-nak akkor kellett volna a sarkára állni és vagy odacsapni vagy egyből törölni az egészet. Ez egy világcég, amelyik nem filléreket/centeket ölt bele, és akkor így bánnak el vele. Vajon egy ""nemkatari"" rendező esetén mekkora világbotrány lett volna ebből?
Csak halkan merném feltenni a kérdést, hogy ez vajon hogyan és mekkora értékben érintheti a FIFA korifeusok zsebét?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.