A CBS Sport tudósítója épp kiküldetésen volt.

Meghalt egy újságíró tegnap, az Argentína-Hollandia meccsenLuis ROBAYO / AFP

A stadion legfelső sorában, a sajtópáholyban ült Grant Wahl amerikai újságíró, amikor a hosszabbítás során összeesett – mint kiderült, szívrohamot kapott. 49 éves volt – írja a hvg.hu.

A többi újságíró hívta ki hozzá a mentőket, akik megkezdték az újraélesztését, kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. Az amerikai újságíró már hétfőn arról írt, hogy rosszul érezte magát, de akkor a kevés alvásnak, a sok stressznek és munkának tulajdonította az állapotát. Akkor a médiaközpont orvosához fordult, akitől antibiotikumot és köhögés elleni szirupot kapott.

Wahl volt az Egyesült Államok talán legismertebb futballújságírója. Első világbajnokságáról 1994-ben tudósított, majd 1996-ban csatlakozott a Sports Illustratedhez. A katari volt a nyolcadik világbajnoksága.

Wahl egyébként korábban azzal került a címlapokra, hogy szivárványos pólóban szeretett volna bemenni az egyik katari stadionba, ám a biztonsági őrök feltartóztatták. Wahl gesztusa szolidaritás volt az LMBTQ-közösséggel Katarban, ahol a homoszexualitást büntetik.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.