November elején jelentették be hivatalosan is a Liu fivérek, Shaolin Sándor és Shaoang, hogy országváltást kezdeményeznek, és inkább kínai színekben folytatják a jövőben.

Kiborultak a kínai kommentelők a Liu testevérek országváltása miatt: "Nem látunk titeket szívesen"

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Azt tudni lehetett, hogy Liuék távozásának fő oka az volt, hogy az edzőjük, Csang Csing Lina elmegy az országból. Kósa Lajos, a korcsolyaszövetség elnöke szerint a kínai szakember visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Kínából, Kubatov Gábor szerint viszont meg lehetett volna egyezni.

A gyorskorcsolyázók érkezésére sok kínai sportrajongó inkább dühödten reagált – írta meg a 444.

A WeChat és Weibo közösségi oldalakat elárasztották a dühös kommentek. Sokan röviden és lényegre törően fogalmaztak:

„Nem látunk titeket szívesen”

„Ne gyertek Kínába”

„Ne vegyétek fel a kínai állampolgárságot.”

Az antipátia részben Liu Shaolin Sándor és a hazai sztár, Ren Ce-vej közötti dulakodás miatt alakult ki még a pekingi olimpián.

Akkor történt ugyanis, hogy a férfi 1000 méteres döntőben a két klasszis küzdött az aranyért, amikor a magyar élre állt, volt egy kisebb ütközésük, de úgynevezett „kölcsönös felelősségnek” tűnt.

A célegyenesbe fordulva a kínai két kézzel húzta vissza Liu Shaolint, aki így is elsőként haladt át a célvonalon. A zsűri aztán mindkét esetben a magyarok világklasszisát látta szabálytalannak, és kizárták.

Forrás: 444.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@ómió: Majd segítesz nekik,ahogy a fideSSes geciknek köcsögi!
ómió
@balos: A hazaárulók, a hazájukat elhagyók a te "efftársi műfajod", bolSSiék idiótája! Itt "segíteni" neked kéne! Agyatlan fejed ennyit nem lát?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.