Augusztusban lesz az atlétikai vébé az új Nemzeti Atlétikai Központban.

Jövőre Magyarország ad otthont a világ egyik legnagyobb sporteseményének, a szabadtéri atlétikai világbajnokságnak – olvasható az MTI hírében.

Jövőre több nemzetközi sporteseményt is Magyarországon rendeznek, jön a szabadtéri atlétikai világbajnokság is

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A vb-re az új Nemzeti Atlétikai Központban kerül sor augusztus 19. és 27. között.

A sportok királynőjének csúcstalálkozóját általában a harmadik legnagyobb és legfontosabb sporteseményként tartják számon az olimpia és a labdarúgó-világbajnokság után. Budapesten várhatóan több mint 200 ország atlétái indulnak.

Szintén kiemelkedő esemény lesz 2023-ban, hogy a Puskás Aréna ad otthont május 31-én a második számú európai klubfutball-sorozat, az Európa-liga döntőjének.

Magyarországi Grand Prix-ra, illetve világkupa-viadalra kerül sor a párbajtőrözőknél és a kardozóknál, valamint lesz vk kajak-kenuban is, októberben pedig Budapesten zajlik majd a karate-világbajnokság, és visszatér egy év kihagyás után a rali Európa-bajnokság is Nyíregyházára. Júliusban pedig a Nemzetközi Birkózó Szövetség rangsorverseny-sorozatának utolsó állomását tartják a magyar fővárosban.

Szintén júliusban ismét megrendezik a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat, a Forma-1-ben pedig e hónap végén kerül sor a magyar futamra.

A 2023-as év kiemelten fontos olimpiai szempontból, mindegyik sportágban kvalifikációs versenyeket rendeznek a 2024-es párizsi játékokra, a kvóták nagy része már jövőre gazdára talál.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Érdekes, hogy nagy versenyek sorra olyan országokban kerülnek megrendezésre, ahol diktatúra van, az emberi jogok jócskán sérülnek!!?? Vajon miért??!! Ki és kit korrumptálhat vajon??!! Másképp nem mehet!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
Javaslom a vesszőfutás felvételét a sportágak közé,indulnia kötelező a rendező ország összes politikusának,a verseny élethosszig tartson!
Sámannus
@izéke: Olimpiai számnak kell felvenni. Szigorúan a rendezőre vonatkozóan.
surdilloFUJT
@ómió: ...na te orbánmigráncs már megint idedugtad a mocskos ,szőröstalpú,bocskoros román pofádat,hogy ronthassad a levegőt!!!
drrotf
Jövőre több nagy sporteseményt rendez az ország.Az atlétikai vb lesz az egyik.Ismerve a kormány és a főváros viszonyát és azt hogy a kormány Budapestnek ott tesz keresztbe ahol tud, megfelelő lesz az ide érkezők számára a mostani infrastruktúra?Nem az országról fogják a konzekvenciát levonni, ha csak döcögve lehet közlekedni a városban és a helyszíneken?A most tönkremenő , bezáró vendéglátó helyek szállodák, cukrászdák , színházak stb növelni fogják a magyarok tekintélyét a világban?Milyen segítséget nyújt a kormány a fővárosnak és a vállalkozóknak, hogy a vendégek , a sport eseményre idelátogatók jól érezzék magukat, és az ország jó hírnevét vigyék?
ómió
@surdilloFUJT: Tükör előtt ilyeneket kérdezel magadtól, gyagyás efftárs!? "Emmá'" valami! És? Válaszol a tetü!?
ómió
@Clavigo: Mert a magadfajta bolsi fajkreténeknek ez az "efftársilag ajánlott"?! Akkor meg ne rám tukmáld, gyagyás! Tartsd be az "efftársi módit"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.