A szövetség mossa kezeit. 

Hétfőn megjelent hírek szerint a Magyar Torna Szövetségtől és Orbán Viktor miniszterelnöktől is segítséget kért a tavaly elhunyt olimpiai bajnok, Csollány Szilveszter özvegye, mert a közös, soproni házuk tetemes lakáshitelét nem tudta törleszteni.

A szövetség szerint Csollány Szilveszter özvegye nincs is bajban

Fotó: DAMIEN MEYER / AFP

Csollány Szilveszter 2022 januárjában halt meg, miután előző év decemberében lélegeztetőgépre került. Akkori lapinformációk szerint koronavírusos volt.

Hétfőn a tornaszövetség elnöke azt nyilatkozta, bár átérzik az özvegy gondját, nem tudnak segíteni, a szövetségnek ugyanis tavaly éppen csak sikerült nullára kijönnie. Délután a Magyar Olimpiai Bizottság és a család közös közleményt adott ki, ebben azt írták:

„A Magyar Olimpiai Bizottság mindig is gondoskodott bajnokairól és érmeseiről, így természetesen nem feledkezik meg a tragikusan fiatalon elhunyt Csollány Szilveszterről sem. A MOB minden tőle telhető jogi és egyéb segítséget megad tornász olimpiai bajnokunk családjának is. A jogászokkal és a családdal történt egyeztetést követően ugyanakkor azt az információt kaptuk, hogy nincs folyamatban végrehajtás, a követelés rendezésére minden lehetőség adott.”

A Blikk a tulajdoni lapon szereplő információk alapján azt írta, a néhai olimpiai bajnok és felesége 189 394 svájci frankos banki hitelt vettek fel soproni családi házukra, ami mai árfolyamon mintegy 76 millió forint (plusz járulékai) tartozást jelenthet. Az özvegy ráadásul a hitel törlesztése mellett egyedül nevel két tinédzser lányukat is.

Az özvegy ugyanakkor jogosult az olimpiai arany- és bronzérem után járó életjáradékra. A Honvédelmi Minisztérium a Blikk érdeklődésére közölte:

„Csollány Judit – a sportoló halála óta – havonta 745 960 Ft összegű özvegyi járadékra jogosult. Ezt az összeget a fiatalabb közös gyermekük 18. életévének betöltéséig fogja kapni. Csollány Judit ezt követően is jogosult lesz özvegyi járadékra, amely összegének megállapítására a fenti dátumot követően fog sor kerülni.”

Forrás: Telex.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""...havonta 745 960 Ft ...""
Tehát ez minden hónapban, ADÓMENTESEN most is landol a számláján. Biztos vagyok benne, hogy vagyunk néhányan ebben az országban, akik akár fizetésként, akár nyugdíjként, boldogan tennénk el ezt az összeget.
Egyébként, ha valaki nem képes egy olyan ház fizetnivalóit rendezni, amelyiken csupán a kölcsön 76 millió+a járulékok, az (maximális sajnálatom mellett) ne tartson fenn ilyen házat. Még akkor se, ha az elhunyt férje olimpiai bajnok volt. Nagyon sokan kényszerülnek az életükben bekövetkező bármilyen változás miatt, anyagi vagy egyéb okból kisebb vagy más lakásba költözni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
""...havonta 745 960 Ft ...""
Tehát ez minden hónapban, ADÓMENTESEN most is landol a számláján. Biztos vagyok benne, hogy vagyunk néhányan ebben az országban, akik akár fizetésként, akár nyugdíjként, boldogan tennénk el ezt az összeget.
Egyébként, ha valaki nem képes egy olyan ház fizetnivalóit rendezni, amelyiken csupán a kölcsön 76 millió+a járulékok, az (maximális sajnálatom mellett) ne tartson fenn ilyen házat. Még akkor se, ha az elhunyt férje olimpiai bajnok volt. Nagyon sokan kényszerülnek az életükben bekövetkező bármilyen változás miatt, anyagi vagy egyéb okból kisebb vagy más lakásba költözni.
jáger laszló
Ha van 800 ezer forint adózott jövedelmem akkor természetesen ennek2Xese kellene,hogy elégedett legyek 1 darabig!!
Hát ígyállunkmiki mostanság!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Emmersson71
Aki sír, attól el kell venni - tartja a népi bölcsesség.
Egyetértek!
Emmersson71
@KisTehen: Miért, te sírtál? Én ugyanis 100-as tankolok :P
Ne zavarjon meg a tény, hogy mindenkitől elvették, nem csak tőled, a pityergőtől ;)
namihami
@KisTehen: 14.35:. Ahogy attól a fidesznyugger (ja nem, a nyugger csak libsinlehet) fidesznyugdíjastól is.
Attól, aki az autóját csak a legszükségesebbekre (orvos, bevásárlás) tudta már akkor is megtankolni. A 480-as benzin a fidiótáknak is annyi volt. Azok is zokoghatnak most.
Emmersson71
@KisTehen: Nem igaz, ti rinyáltok! Az üzemanyag-ársapkát a háború kezdete előtt három hónappal vezette be a dagi!!! NEM HÁBORÚS indoka volt, simán szar kormányzás következménye. Nem ért el hatást, később tarthatatlan lett.
Aki ezt korábban is felrótta, az nem rinyál, hanem gondolkodik és kritizál!

Persze, ettől még a szigorú tény az, hogy ORBÁN ELVETTE AZ OLCSÓ ÜZEMANYAGOT!
(Emlékezz a - Fidesz által meg sem szavazott - 13. havi nyugdíjra és felfüggesztésének okaira! Válság volt a világban, de a g3ci dagi mégis azt mantrázta csak, hogy "elvették".)
vacsi
Ez a nő nem restelli magát?! Ezzel a viselkedésével a meghalt férjét járatta le!
szegfue
Az azért egy kicsit sántit, hogy a kisebbik gyermek nagykoruvá válása után is kap "özvegyi járadékot"... a törvény nem igy szól. Mégis hova tudják "passzitani", hogy jogosult legyen?
Fenyöfa58
@Pálinkás Pál: elefánt vagy krokodil ??? hány éves 80-100 ??? dolgozni nem tudna a bárónö !???
jáger laszló
Hát igen
A munka nemesít ,de sokaknak ez nem jön be, inkább az ingyen pénz kéne!!!???
csak ennyi barátilag
J.L.
Levendula
"... Sokkal nyugodtabb vagyok, sokkal több energiát tudok a családomra fordítani, most én vagyok a „háziasszony”. Feleségem fogászati vezetőasszisztens egy hatalmas cégnél, rengeteget dolgozik, így a második házasságomból született két lányom napi dolgait én viszem, bevásárolok, főzök, szállítom őket különórákra - mesélte Csollány Szilveszter..."
Tisztavíz
@szegfue: Ezt a törvényt már ő előtte bevezették, egy másik sportoló halála után.
szegfue
@Tisztavíz: Kösz.! Egyébként elolvastam az törvényt, mely szerint az olimpiai bajnokok 35. évüket betöltve kapják ezt a járadékot. Az özvegyüket is megilleti, amig a gyermekeik nem érik el a nagykoruságot. Arról viszont nincs szó -- legalábbis nem olvastam erről --, hogy mint egy "nőtartás" az előzőek után is kaphatna járadékot. Emlékszem, hogy Benedek Tibor feleségének "egyedi elbirálás" miatt adták a járadékot, mert a sportoló még nem volt 35 éves, viszont 2 kicsi gyermekük van.
SÍva
@szegfue: Kb. oda passzítják mint Gönc Árpád feleségének havi kétmilliós özvegyi nyugdíját ami persze nem járt volna de azt valamilyen oknál fogva kijárták neki! Már nem emlékszem pontosan az esetre csak arra, hogy mélyen felháborított! Egyébként pedig Csollány Szilveszter nem egy senki volt hanem egy olimpiai bajnok! A hitelt közösen vették fel és nem goldolták ahogy mi sem, hogy ilyen korán el kell mennie. A fociba és a tehetségtelen focistáknak ömlik a pénz pedig csak lejártatják az országot a játékukkal! Értem én, hogy itt lehet jól lavírozni a pénzzel és nem a tornászoknál, úszóknál és más sportoknál ahol azért születnek sikerek! Egyébként megkérdezném, hogy jelenleg mire elég ez az összeg a rezsi, a hitel és a létfenntartás mellett három embernek? Ez fáj nektek? Az nem, hogy ov európai szinten a második legmagasabb fizetést kapja és az ország szegényebb mint valaha volt?
szegfue
@SÍva: Akármilyen hihetetlen is, de tudom ki Csollány Szilveszter. A másik: egyáltalán nincs irigység bennem, sőt nem is "fáj", csupán igyekeztem a törvény szerint gondolkodni ezen. Egyébként pedig -- bár nem ehhez a cikkhez irtam, de ebben a témában -- elég vegyesek az érzéseim. Nagyon sajnálom Csollányt és a családját is és elég baj, hogy igy történt minden. Aztán az is eszembe jutott: hány és hány családdal történik hasonló... anya, vagy apa beteg lesz, esetleg meghal és a másik ott marad 2-3 pici gyerekkel és egy lakás törlesztő hitelével. Igaz ők nem olimpikonok, csupán átlag emberek, akik talán sokkal nehezebb helyzetbe kerültek... nekik ki segit? Akárcsak O.V. fizetését, ugy a nyugdijakat, a tanárok fizetését sem én döntöm el, sőt semmilyen hatással nem vagyok rájuk, ez akár "fájhat" is nekem/nekünk.
Végezetül meg egyáltalán nem értem: miért vagy ilyen agressziv velem? Az irásaimban mit itéltél rosszindulatunak, irigységnek, vagy bárminek is nevezzem?
SÍva
@szegfue: Sajnálom ha úgy érzed rosszindulatúnak érezted az írásom! Nem állt szándékomban megbántani sem agresszívnak lenni veled sem senkivel sem! Igazad van, hogy sok emberrel történik hasonló amiről persze mi nem is tudunk és nem is segít nekik senki sem mert van aki szégyennek érzi a segítség kérést. Ha mégis megteszi lehet, hogy lenézést és elutasítást kap cserébe. Találkoztam ilyennel aki ezután már nem próbálkozott és találkoztam a másik véglettel is, de ezt most itt nem részletezem. Még egyszer írom, nem akartalak megbántani semmilyen téren!
szegfue
@SÍva: Rendben! Én már "lapoztam"!:)) Nincs harag.
Tisztavíz
@szegfue: Erre az esetre emlékszem én is, csak úgy látszik, akkor felületesen futottam át a cikket, nem rögzült bennem ez a kitétel. Köszönöm, hogy kijavított.
paperboy
Akkor hazudtak?
Szerettek volna több bőrt lehúzni a nagy névről?
Az ügyeskedő fideszes magyarok - egy kis plusz pénzért.
Azt a kurv... (nem káromkodunk!) szégyent.
Mire képesek a magyarok egy forintér?
Az anyjukat, a gyereküket is eladni - undorodom ettől az istentelen életszemlálettől !!!
paperboy
TEK-es gec... (nem káromkodunk!) is ilyenek. Ezek az igazság élharcosai?
Egy lófa... (nem káromkodunk!) - ha nem káromkodhatom, akkor inkébb semmi.
Egy senki az összes!
A népre rátámadó férgek ezek !!!
A TEK, képes a magyar népre rátámadni, hogy védje a politikus bűnözőket...

Undorodom ezektől!
paperboy
Van valami gondod ezzel, ge... (nem káromkodunk!) ci?
Gyere, és lerendezzük egymás közt.

A kurv... (nem káromkodunk!) anyád!
Paracsra tetted?
Ha te nem csinálod, akkor más csinálta volna helytetted?

Az meg van neked TEK-es gec., hogy ezzel a fasiszta háborúsbűnösök védekeztek?

Szégyelld magad - akit állítólag magyar anya szült!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.