Az RTL írt arról, hogy Németh Balázs, aki az MTVA hírolvasójából lett az atlétikai világbajnokságot szervező cég vezérigazgatója korábban csak annyit közölt, hogy nettó 2,1 milliárd forintos keretszerződést kötöttek a fideszes propagandakampányokat is vivő Balásy Gyula cégeivel, méghozzá a vb rendezvényszervezési és kommunikációs feladatainak első ütemére. Most azonban újabb összegek derültek ki.

A közmédia volt hírolvasójának vastagon fogott a tolla, de titkolta: 1,1 milliárdot költhetnek sportágnépszerűsítésre az atlétikai vb szervezői

Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora, Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára és Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (b-j) az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságot népszerűsítő fotózáson a Hősök terén 2023. január 28-án. Január 31-től 200 nap van hátra a vb kezdéséig. A világversenyt augusztus 19. és 27. között rendezik. Fotó: MTI/Kovács Attila

Az állami média korábbi munkatársa egyetlen számot említett korábban, pedig ekkor már hónapok óta hatályos volt egy másik hatalmas összegű megbízás – a sportágat népszerűsítő programokra. A szerződést maga Németh Balázs írta alá egy nyíltan a Fidesszel szimpatizáló üzletember cégeivel. Az M1 egykori hírolvasója az RTL Híradónak korábban annyit mondott, bár vannak előzetes becslések, de a konkrét költségeket majd a vébé után árulják el. Nem csak az atlétikai stadion lesz méregdrága. Hiába érdeklődött az RTL Híradó Németh Balázsnál, az atlétikai világbajnokságot szervező cég vezérigazgatójánál bő egy hete a világverseny rendezésének költségeiről, az állami tévé korábbi hírolvasója azt mondta: majd a verseny után mondják meg, pontosan mennyibe került a szervezés.

A csatorna azóta kiderítette, hogy októberben Németh aláírt egy másik nagyobb összegű szerződést is, ezt azonban nem említette a kérdésükre. A kommunikációs és rendezvényszervezési megbízáson túl ugyanis szerződtek Balásy cégeivel a sportág népszerűsítéséhez kapcsolódó programok rendezvényszervezésére és kommunikációjára is. Ennek keretszerződésnek a nettó összege 1,14 milliárd forint.

A beszerzést, a többi állami tenderhez hasonlóan a Rogán minisztériuma alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal bonyolította.

Az rtl.hu hozzáteszi, hogy a minimumra tekert kommunikáció ellenére tehát kirajzolódni látszik, hogy nem csak az egyre dráguló, most éppen valahol 246 milliárd forintos költségnél járó atlétikai stadion lesz költséges.

Forrás: rtl.hu/hirado, 444

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Ha minden flottul megy akár 300 milliárd alatt is +úszhatjuk ezt a kis futkározást, ugrándozást dobálózást!!!
Amúgy a lebonyolítás nagyon sikeres lesz,majd +lássátok!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
@jáger laszló: Ennél több lopást a papok sem tudnának ilyen rövid idő alatt realizálni!
Nessy
Még utána is drágulni fog, lást vizes vb.
lusta
Van itt pénz dögivel, amire AKARNAK adni.
Valahogy a közszolgágnak, pedagógusoknak, egészségügyi dolgozóknak nincs, mert nem AKARNAK adni.
ómió
Az efftársak "megaszonták": tessék libalegelőn rendezni - reklám nélkül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.