A magyar férfi kosárlabda-válogatott 89-64-re kikapott csütörtökön Litvániában a világbajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában, ezzel jelentősen csökkent az esélye a vb-szereplésre – írja az MTI.

Kikaptunk Litvániában: a férfi kosárlabdacsapatunk távolodik a vb-tőlillusztráció, MTI/Czeglédi Zsolt

A litvánok már biztos vb-résztvevőként léptek pályára, míg Ivkovics Sztojan kapitány együttese annak tudatában érkezett Klaipedába, hogy ott is és vasárnap Szombathelyen a bosnyákok ellen is győznie kell a vb-ért.

A csütörtöki csatában az öt alapemberüket nélkülöző magyarok a honosított Hopkins Mikael révén hozták a nyitónegyedet, de a folytatás a hazaiaké volt, akik a nagyszünetben 40-31-re vezettek.

Térfélcsere után eldőlt a meccs, a baltiak szórták a triplákat, remekül lepattanóztak, így a 30. percben már 63-45 állt az eredményjelzőn. A hátralévő időben már nem következett újabb fordulat, így a magyarok vb-reményei a 20 órakor kezdődött bosnyák-montenegrói meccstől függenek: vendégsiker esetén az Ivkovics-legénység lemarad az augusztus 25-től szeptember 10-ig tartó vb-ről, amelynek a Fülöp-szigetek, Indonézia és Japán ad otthont.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
Ez valóban fontos hír, hiszen mindig is kosárlabda nagyhatalom voltunk...

... ja, nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.