A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS úgy határozott, hogy minden idők legjobb női irányítójátékosa Marozsán Dzsenifer.

Magyar siker: Marozsán Dzsenifer lett minden idők legjobb női irányítójaMTI/Illyés Tibor

A Budapesten született, német színekben szereplő 30 éves futballista jelentősnek mondható előnnyel végzett az élen az – éves listákon gyűjtött pontok összesítésével kialakult – örökranglistán a brazil Marta Vieira da Silva és a francia Camille Abily előtt.

Az olimpiai bajnok, Európa-bajnok, 111-szeres német válogatott Marozsánt korábban három alkalommal – 2016-ban, 2018-ban és 2020-ban – is az esztendő legjobbjának választotta meg az IFFHS, amelynél 2013 óta minden évben az első tízben szerepelt.

Minden idők legjobb női irányítói az IFFHS-nél (2012-től):

----------------------------------------------------------

1. Marozsán Dzsennifer (német) 165 pont

2. Marta Vieira da Silva (brazil) 131

3. Camille Abily (francia) 101

4. Megan Rapiunoe (amerikai) 87

5. Amandine Henry (francia) 84

6. Lena Gössling (német) 75

7. Lieke Matens (holland) 68

8. Carli Lloyd (amerikai) 66

9. Louisa Necib (francia) 65

10. Pernille Harder (dán) 62

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Pálinkás Pál: Elöször is a cigo TE vagy, a Marozsan meg azert nemet, mert MOon nem kellett, az apja pedig Nemetorszagban dolgozott/elt es ö nött fel csaladtagkent. Vajon miert, ha MO a vilag legelhetöbb allama a legmagasabb fizetesekkel es legalacsonyabb arakkal? Ja, vagy megsem... Azonkivül ö Franciaorszagban jatszik. Talan olvasnod kellene megtanulnod analfabeta birka!
Pálinkás Pál
@teuton: már mondtam neked tahó, ne kóstolgassál...ha nekem dumálsz ,először tanulj meg írni...no akkor f@szkalap, ha németországban él, francia színekben játszik az mitől " magyar siker "..? ja... és a dzsenifert nevet tudod kik adják a lányuknak mo.-gon...?...tehát pofád lapos,...
teuton
@Pálinkás Pál: A pofad lapos, a fejed üres te taho! Hogy ki milyen nevet ad a gyerekenek, az az ö dolga, teged miert hivnak palinkasnak? Apad palinkaval elitta az eszet amikor teged csinalt??? Egyebkent azert adnak sokan olyan nevet a gyereküknek, mert mar eleve arra gondolnak, hogy külföldön fognak boldogulni es ne tünjenek ki a primitiv magyar nevülkkel. A magyar törvenyek szerint viszont csak a magyar kiejtes szerinti irasmod engedelyezett, ami röhej, mas orszagokban szabad valasztas/irasmod lehet, bizonyos -keves- megszoritassal! Ha pedig olvasni tudnal, akkor elolvashatnad ki ö (3x lett Nemetorszagban az ev focistaja!!!), meg ki az apja (MAGYAR valogatott focista!!!)! Persze itt nem erröl van szo, hanem arrol, hogy miert ment el az apja es ö, miert nem a jobban teljesitö MOon el. mint 600ezer mas magyar... Egyebkent pedig ö vitte valamire a tehetsegevel es tudasaval, milliokat keres, te meg taho senki itt apropenzert mocskolodsz!
teuton
@Terminátor: A Viktor Viktorovics neked jobban tetszik???
Pálinkás Pál
@teuton: kussolj buzeráns...a kérdés továbbra is az..." (3x lett Nemetorszagban az ev focistaja!! "...cigány mitől magyar siker..?...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.