Minden idők ötödik legjobb női játékvezetője lett Kulcsár Katalin a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).

Kulcsár Katalin lett a világ ötödik legjobb női játékvezetőjeFotó: Gabriel Bouys / POOL / AFP

A hétfőn közzétett ranglistán, amely az esztendőnkénti rangsorok első húsz helyezettje pontszámainak összesítésével készült, az IFFHS-elismerést négy alkalommal kiérdemelt Bibiana Steinhaus végzett az élen, 171 ponttal. A német sípmester mindössze 2 ponttal előzte meg a svájci Esther Stäublit, aki soha nem nyerte el az éves díjat, de 2012 óta minden esztendőben bekerült a világ legjobb tíz női futballbírója közé.

A 38 éves Kulcsár Katalin 78 pontot gyűjtve lett ötödik.

Az IFFHS március 8-i hasonló örökranglistáján, amely a férfi játékvezetőket rangsorolta 1987-től mostanáig, a 2021-ben, hatvanöt évesen elhunyt Puhl Sándor úgy lett az összesítésben a 11., hogy sorozatban négyszer is a világ legjobbjának választották 1994 és 1997 között.

Az IFFHS női örökrangsora:

1. Bibiana Steinhaus (német) 171 pont

2. Esther Stäubli (svájci) 169

3. Katerina Monzul (ukrán) 160

4. Stephanie Frappart (francia) 128

5. Kulcsár Katalin 78

6. Claudia Umpierrez (kanadai) 69

8. Anasztaszija Pusztovojtova (orosz) 51

9. Pernilla Larsson (svéd) 48

10. Riem Hussein (német) 43

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Juhász István
Volt nekünk anno., egy Puhl Sándorunk is. Ő 3x volt a VILÁG LEGJOBBJA. Több nevet szerzett focibirónk is volt, Zsolt István. stb. Gratula a hölgynek, csak igy tovább. Ha már belefulladva a rengeteg STADIONBA, melyeket nehézkes FENNTARTANI... és a honi bajnokságban több az IDEGEN AJKÚ, MIT A magyar labdarúgó, legalább ezen a téren járjon elő a JÓ PÉLDÁVAL az ország. Bizok benne, hogy a mostani 5. helyezés lesz még FÉNYESEBB IS !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.