Ha a hír igaz, akkor egy vagyont fizethettek, hogy az évi 130 milliárdból gazdálkodó MTVA-nál jobb ajánlatot tehessenek.

Elhappolta a BL-meccsek közvetítését az RTL a köztévétől

Illusztráció: Pixabay.com

Elvihette az RTL az M4 Sport elől az UEFA Bajnokok Ligája (BL) meccsek legfontosabb, „A” típusú közvetítési jogát – értesült a Media1. Ezeket a közvetítési jogokat az elmúlt közel 10 évben rendre a köztévé szerezte meg.

Az RTL-nek a győzelem érdekében az M4 Sport tévécsatornát működtető, állami hátterű, mintegy 130 milliárd forintból működő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap elől (MTVA) kell elvinnie a futballjogokat. Ehhez a Media1 informátorai szerint 2024 őszétől nagyságrendileg 9 és 11 millió euró közötti összeget kellene az RTL Magyarországnak kifizetnie a jogokért.

Az már kiderült, hogy a Sport TV-t (Sport1, Sport2) működtető AMC Networks szerezte meg a BL meccsek úgynevezett „B” típusú közvetítésének jogát.

Azt egyelőre nem erősítették meg a Media1-nek, hogy mi lesz az „A” típusú közvetítési jogokkal. Az MTVA viszont az MTI-n keresztül közölte:

A Bajnokok Ligája 2024-27 közvetítési díját olyan mértékben tornázta fel sajtóértesülések szerint az RTL, amely a magyar adófizetők forintjaiból felelősségteljesen gazdálkodó magyar közmédia számára már nem teszi lehetővé annak kifizetését.

A közvetítési jogok közötti különbséget az Index így foglalja össze: az A-típusú jogok a drágábbak, viszont ez a jogtulajdonos választhat először mérkőzést a párhuzamosak közül, vagyis közvetítheti a rangadókat vagy magyar érdekeltségű meccseket, melyek több nézőt vonzanak. Emellett a két elődöntőt és a döntőt is kizárólag ez a csatorna tűzheti műsorra. A B-típusú jogok olcsóbbak, de a tulajdonos csak a „maradék” mérkőzésekből választhat.

Forrás: Media1, MTI
Fotó: Pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Annyira sikerül Orbánéknak megállítani Brüsszelt, hogy nem jön a pénz és spórolni kell, hogy jusson a vazallusoknak/oligarcháknak, hogy fenn tudják tartani a dagadt geci illiberális rendszerét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Így jártak. Pedig úgy élveztem Hajdú B. István közvetítéseit. De hát semmi nem tarthat örökké.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Pedig olyan jót szórakoztam az ostoba szakkommentáraikon
Yeromos
Olyan kár úgy fog hiányozni a meccs szünetében az orbáni agymosás. [RÖVID HÌREK]
Sakk Matt
@justhpeter: Én már nem élveztem annyira. Átváltott az agya. A döntetlenünk győzelemmel ért fel, hiába egy mázlis öngólnak ködzönhető; a vereségünk pedig nüanszokon múlt, még ha 3-4 gólt is kaptunk. Amikor győztünk, az pedig akkora siker volt, mintha embert küldtünl volna a Holdra és megtaláltuk volna a rák ellenszerét egy napon.
Egyszerűen NER-esen sok(k)!
lusta
Viccesek a fijjugg még ebben a reménytelen helyzetben is.
˝amely a magyar adófizetők forintjaiból felelősségteljesen gazdálkodó magyar közmédia˝
Emmersson71
...

m4sport.hu/bajnokokligaja/cikk/2023/06/02/az-mtva-kozlemenye-a-bl-kozvetitesekkel-kapcsolatban/

Azt írják: "Az elmúlt közel 10 esztendőben a magyar közmédia minden magyar polgár számára ingyen, az ország teljes területén, a legnagyobb elérhetőséget nyújtva biztosította a legrangosabb európai kupasorozatot a csatornáin. Ezt az ingyenes és mindenki számára hozzáférhető elvet eddig sosem írták felül kereskedelmi szempontok."

Röviden: HAZUDTOK!
Bővebben: Az M4 az állampolgárok adójából vásárolta meg busás összegért a közvetítési jogokat! A MI PÉNZÜNKÖN..mindenkién! Azokén is, akik magasról tesznek a focira és a járulékos "Egyperces hírekre" - amiért leginkább megvették a sorozat jogait! Tehát EDDIG SEM VOLT INGYEN!!!
Az RTL SAJÁT pénzből vásárolta meg a jogokat, amit természetesen - mint üzleti alapon működő csatorna - bizonyos díj fejében sugároz. De ezt nem mindenki fizeti, csak azok, akiket érdekel a Bajnokok Ligája!
Na, EZ a nagy különbség..ezért hazudik a NER hű M akárhányas csatorna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.