Ellepi a német rendőrség Stuttgart utcáit, mert erőszakos huligánokcsoporttól tartanak. Közben „nagy volumenű koreográfiával” készül a fekete sereg.

Erőszakos magyar huligánoktól tartanak Stuttgartban, ahol ma lesz a német-magyar válogatott meccse. A német rendőrség kiemelt kockázatúnak minősítette az összecsapást, ezen a napon lesz a legnagyobb létszámban a rendőri készültség – írja az index.hu. A Stuttgarter Zeitung cikkében kiemeli, hogy:

„a sok normális és békés drukker mellett a rendőrség számít a Carpathian Brigade nevű erőszakos huligáncsoport megjelenésére is.”

Az állami rendőrség mellett egyenruhás segélyszolgálatok és civil erők is lesznek a német városban, hogy elejét vegyék a zavargásoknak. A két tábort külön útvonalakra terelik.

Kiemelt kockázatúnak minősítette a német rendőrség a mai magyar válogatott elleni mérkőzést – Erőszakos huligánokra számítanak – Éjjel tőlünk zengett Stuttgart

A magyar-német válogatott mérkőzést kiemelt kockázatúnak minősítette a német rendőrség/Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nem véletlen, hogy a nemzetközi sajtó felfigyelt a fekete seregre, melynek zömét megtermett, keménykötésű ultrák adják. 2016-os EB-n a magyar válogatott fekete dresscode-ban mutatkozott be, ők vezették maguk mögött a városokon keresztül a magyar szurkolók tömegét – írja a 444.hu.

A Carpathian Brigade '09 közben nagyon készül a háttérben. Facebook-oldalukon azt írják:

„Stuttgartban vár ránk a soron következő Európa-bajnoki megmérettetés. A házigazda Németország ellen, ahogy azt korábban már beharangoztuk, egy nagy volumenű koreográfiával készülünk. Tízezer elemből álló látvánnyal fogjuk fogadni a Nemzeti Tizenegyet, melyeket megtaláltok a szektorokban és kérjük ne mozdítsátok el kezdésig a székekről.”

Eközben tegnap este a törökök dudálásától és a magyarok éneklésétől volt hangos a stuttgarti éjszaka – szögezte le az MTI kinti tudósítója. A szurkolói zónában több száz magyar verődött össze, akik hangos énekléssel hívták fel magukra a figyelmet. Emellett a belvárosban több vendéglátóegységet szintén magyarok "foglaltak el", ezt pedig kiaggatott zászlókkal és hangos skandálással jelezték.

A magyar-német ellentétnek van előzménye. A koronavírus miatt 2021-ben tartott Eb-n nem sikerült a politikamentes szervezés a müncheni házigazdáknak. A magyar parlament ugyanis június 15-én elfogadta a gyermekvédelmi törvénycsomagot. A jogszabály iskolai szexuális felvilágosító foglalkozásokkal kapcsolatban is megfogalmazott előírásokat, e szerint az nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére.

Szivárvány színűre akarták kivilágítani a stadiont, végül az UEFA nem engedélyezte – írta a mandiner.hu. A német-magyar meccs előtt végül 12 ezer szivárványszínű zászló szétosztásával öltöztették „színesbe” Münchent. Ráadásul a német szurkolók kifütyülték a magyar himnuszt, még egy LMBTQ-zászlót lengető provokátor is beszaladt a pályára Kölcsey Ferenc költeménye alatt.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Égünk mint a Reischtag. Okuljon az egész világ abból, milyen primitív, állatias a szélsőjobboldal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csak Norisz és senki más
Erőszakos??? Hmmmmmmmmmmmmmm! Huligánok? Hmmmmm!
Ennek furcsa szaga van!
Migránsoktól most ugyan ott nem kell félni, mert azok a franciaországi olimpián lesznek, ugye?!
Clavigo
@KisTehen: Csak ahogy otthon megtanultátok... Ne fogd vissza magad,böccém.. Szarjál a plafonra is ,,egy nemzetyi színűt..
colibri
Tán azért ordibáltak éjszaka az utcákon, mert nem volt pénzük szállásra? Éjszaka végig ordítják az egész várost, másnap meg lehet jól kikapnak. (Legalábbis így gondolom, a hazai pályán levők nyernek). A foci ultrák már sokszor bebizonyították milyen alpáriul viselkednek, most sem lesz ez másként.
Géza
@Clavigo: Ennyi Ábrahám! Mi jön ki a szádon!
Clavigo
@Géza: Mi volt az oviban a jeled,,Shikarescu...? " pottyantós klozett "..? A hasonlóság megmaradt.. Gondolom ,az a " kép" ( rötyi ) került be a madzsarigazolványodba is,,te agyatlan csicska..
libellle
Amilyen a gazda olyan a "szerszámja" . Nem kellett volna megint bemutatkozni. Kulturálatlan elölények. De a rendörök rögtön 3-400 € büntetéseket szabnak ki amennyiben tullépik a határt. De meg lehet ismerkedni a Nemet börtönökkel is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok