Nos, ezen is túl vagyunk, lejátszották a Ligakupa fináléját. Ahogy tavaly, ezúttal is a Fehérvár diadalmaskodott (idén 3-1-re a Pécs ellen), így ősszel a Európa Ligában indulhat. Háromezer(!) szurkoló látogatott ki a kupadöntőre, körülbelül annyi, mint egy jobb NB I-es csapat hazai mérkőzésére.

Bár a találkozót adta az egyik sportcsatorna, ez a magyar csemege bizonyára közel sem mozgatott meg annyi tv-nézőt, mint 15 éve egy pénteki Dallas-epizód a köztévén. 

De mit ér ma a második számú kupasorozat? Nemzetközi megmérettetést igen, de a hazai színvonal emelkedését és szurkolók érdeklődését biztosan nem. A Ligakupa ötlete Kisteleki István MLSZ-elnöktől származik, akinek az volt a célja, hogy a magyar labdarúgók több tétmeccset játszanak a szezonban. Ennek ellenére ebben a derék kupasorozatban rendre a magyar csapatok B-alakulatai küzdenek egymással, a színvonal az edzőmeccsek színvonalát verdesi, a focisták panaszkodnak hogy nem bírnak heti kétszer 90 percet játszani (bajnoki plusz kupa), az edzők sírnak, hogy a focisták panaszkodnak. Itt tartunk.

A hétvégi Kispest-Debrecen NB I-es magyar rangadót (1500 embert érdekelt) a helyszínen tekintette meg Roy Keane, a Manchester United egykori legendás játékosa. Megdöbbent, hogy a két csapat közül az egyik (vélhetően a Debrecen), minden bizonnyal megnyeri a magyar bajnokságot. A derék Roy még az angol harmadosztályú találkozókat is hajtósabbnak ítélte mint a szombati produkciót, és kijelentette, hogy ilyen lagymatag focival esélytelen lesz a bajnokcsapat a BL-selejtezőben. Tudtuk.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

barna
1. Butaságot írsz. A ligakupa megnyerése nem jár Euro Liga indulással... Ha ligás indulást érne az első hely, akkor nagyobb lenne a küzdelem is, nem lennének B csapatos felállások.

2. Nem kell foglalkozni azzal, hogy a játékosok, edzők sírnak. Ettől igenis előbb-utóbb növekedni fog a színvonal, hiszen pl. a fiatalok, vagy a jegelt cserejátékosok is hetente legalább egyszer nyomhatnak egy meccset. Illetve volt néhány csapat, amelyik a végén már az első csapatával fejezte be a sorozatot.

3. Én nem írnám le a Debrecent egy rosszul sikerült meccs után. Az Újpest mellett a leglátványosabb támadófocit játsszák a magyar csapatok közül. A Honvéd a tavaszi menetelése alapján kiesést érdemelne, épp ezért nem kell meglepődni, ha 0 iramot diktálnak.

Amúgy meg utálom az ilyen lehúzós-fikázós "elemzéseket", pláne hogy oltári nagy hülyeségeket írsz benne. (Euro Liga...) Ha büdös a magyar foci, akkor nem kell nézni. Én jobban szeretem, mint az európai, üzleti divatfocit, és lesz ez még sokkal jobb is.
polivinilclorid
Igazad van barna! Évek óta hasonló érveléseket hallok,mint a tied-ezért,meg azért,majd a fiatalok stb.-Én nem nézem!Bocsi
Vitál Tibor
Kedves barna!

1. A Magyar Ligakupa a pénzdíjazás mellett az Intertotó-kupában való indulás lehetőségét biztosította, amelynek későbbi győztese az UEFA-kupa 2. körébe kapcsolódhatott be (több csapat ezért sem akarta megnyerni a sorozatot, mert az Intertotóban mondjuk egy kazah ellenfelet kapni hatalmas ráfizetés, mivel az útiköltség nem kevés, és a hazai mérkőzésre kevés szurkoló megy ki, az ellenfél nem nézőcsalogató). Ha visszaemlékszel, a Kispestet tavaly lasszóval fogta az MLSZ, mert a kupagyőztes Fehérvár lemondta a nemzetközi indulást.

Az UEFA a következő idénytől Európa Liga néven új sorozatot ír ki, az UEFA-kupa és az Intertotó megszűnik.

Az MLSZ hivatalos versenykiírása szerint az idei Ligakupa-győztesre ez vonatkozik:

Indulási kötelezettség a nemzetközi kupában
- A kupában 1. helyezést elért csapat, amennyiben bármely 2009-2010. évi UEFA Klubtorna sorozatban
(selejtezőjében) a rendezőtől indulási jogot nyer, úgy az számára részvételi kötelezettséget jelent egyben.
- Amennyiben a kupa első helyezett csapata lesz a győztese a Soproni Liga NB I. és/vagy Magyar Kupa
versenysorozatnak, akkor az MLSZ Elnöksége dönt az UEFA Klubtornán résztvevő csapatról.

2. Kívánom hogy így legyen.

3. A számok és a tények mást mutatnak: a tavalyi bajnokcsapat, az MTK 5-0-ra égett hazai pályán a Fenerbache ellen a BL-selejtezőben. A Debrecen az UEFA-kupa 2. fordulójában a svájci Young Boys ellen (amely még az európai középmezőny se nagyon) kettős vereséggel, idegenben 4-1, itthon 3-2 égett.
turcsiknorbi
Kedves Tibor!

Kérlek nézz utána, igaza van a Barnának, a magyar Ligakupa-győzelemért nem jár Európa Liga-indulás. Ez elég nagy hiba!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.