Belső élősködőknek, vagy parazitáknak nevezzük azokat az élőlényeket, amelyek a melegvérű állatokba és belénk, emberekbe is befészkelhetik magukat, ha nem vigyázunk. Ám szerencsére, ezek tényleg csak akkor képesek egy-egy szervezetben szaporodni, ha a velük szembeni védekezés gyengült, illetve elegendő tápanyagot találnak létük fenntartásához.

Forrás: vikendtrend.hu
Feltöltő: balage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Atomqkac azaz EbUraFakó
Ja és nagyon veszélyes még az Echinococcus fertőzés. Az agyban és májban elmeszesedő plakkokat képez és ha kiszakad a plakk, toxinok jutnak a keringésbe toxikus sokkot, végső soron halált okozhat!Csak műtétileg eltávolitható, kockázatos. Van még néhány gusztusos jószág, pl. májmétely, de inkább nem ragozom. A trópusi, afrikai férgekről nem beszélek, itthon nem honosak, szerencsére....
Atomqkac azaz EbUraFakó
A fokhagyma kivonat valóban hatásos lehet, de csak a bélparaziták ellen. A Toxocara, Toxoplasma, Echinococcus, Trichinella mind szövetinvazív paraziták, ami azt jelenti, hogy átfúrva magukat a bélfalon a vérerekben és szövetekben vándorolnak az emberi testben. Ellenük a fokhangya sajnos annyit ér, mint halottnak a csók!
Kutyafüle
@Atomqkac azaz EbUraFakó: Köszönöm a kimerítő választ, de hogyan merjem ezt én mondani az illető hölgynek, de a körzeti orvosa nem látja ? Ja és az illető hölgy borzalmasan kövér, ezt sem látja az orvosa?
Atomqkac azaz EbUraFakó
@Kutyafüle: Ne mondj neki semmi ijesztőt szerintem. Csak annyit, hogy egy laborvizsgálat biztos, hogy nem ártana. Vérkép+ nagyrutin.(bocs, szakzsargon, a nagyrutin magában foglalja a vércukortól, a koleszerinen át, a máj, vesefunkciót, ionokat stb,) Bocs, de elsül a szám, ha szakmáról van szó...:))) Már csak a kövérség miatt is érdemes lenne megcsináltatni.....
Atomqkac azaz EbUraFakó
Ja, és ha kibukik valami, azt az orvosnak észre kell(ene) venni!
Kutyafüle
@Atomqkac azaz EbUraFakó: Köszi, és jóéjszakát kívánok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.