Elgondolkodtató, hogy vajon, ha nincsenek a bátor nők, akik elkezdték a harcot a jövő generációjáért, akkor milyen lenne az életünk? Talán most is csak a mosogató mellett állnánk, vagy csupán a fakanalat forgatnánk, és tűrnénk azt, amit az „erősebb” nem és a hatalom diktál? Miért lett pejoratív értelme a feminizmus kifejezésnek? Miért használja utálkozva sok férfi, és igen, sok nő is a feminista jelzőt? Maga a feminizmus a nők egyenlőségéért folytatott harc. Nem az elférfiasodásról, hanem az egyenjogúságról szól. Mindenesetre a mozgalom asszonyai, lányai elérték, hogy sokat változott a nők helyzete, de még most, a 21. században sem esik például munkavállalás esetén ugyanabba a kategóriába a férfi és a női álláskereső. Az is megfigyelhető, hogy ugyanazért a munkáért a férfiakat jobban megfizetik, mint a nőket. Az is tény azonban, hogy sok asszony már régen bánja, hogy egyenjogú lett, szívesebben maradna inkább otthon a gyerekkel és lelkiismeretfurdalás nélkül tartatná el magát a...

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mami48
Azért, mert az emberek ostobák. Mert láttak két férfias küllemű és viselkedésű feministát, és ráhúzták az egész egyenjogúsági mozgalomra az elférfiasodást. Tiszta hülyeség. Minden nő, aki egyetért azzal, hogy választójoga, munkához, tanuláshoz való joga legyen egy nőnek, az feminista. Ettől még, ahogy a cikk is írja, nem kell nőietlenné válni.
Zsoel
Ugyanazért, amiért minden "-ista" végű szónak: mert az ilyen valamilyen "-izmus", vagyis ideológia élharcosa, de legalábbis megrögzött követője (lehet, hogy nem így indult, de sajnos ez lett belőle). És az ilyen begyöpösödött, szemellenzős, csőlátású emberektől ments meg, Uram, minket!
Mami48
Pont ezektől az általánosításoktól kellene megszabadulni, és akkor talán kevesebb lenne gyűlölködés is. Ahogy nem minden feminista ordibáló férfiutánzó, úgy nem minden kommunista gyilkos, nem minden kapitalista munkásnyúzó, és nem minden humanista szereti válogatás nélkül az embereket, stb. Vagy nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.