Jane Austen az egyik legismertebb romantikus regényíró a világon. Az ő művei vezetik be a ma emberét az a XVIII-XIX. század fordulójának angol vidéki életébe, a szerelem, az érzékenység korába, amikor viszont egy nőnek nem csak az érzelmeire, de a családja boldogulására is gondolnia kellett a házasságkötéskor. Ő volt az a lázadó nő, aki inkább nem ment férjhez, de nem kötötte össze az életét egy olyan férfival, akit nem szeretett, akit nem becsült, még akkor sem, ha így anyagi biztonságtól esett el ő és a családja is.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mami48
Na, kérem, itt van. Audis pasi helyett az egyedüllét és az elszegényedés. Inkább.
Angelika
@Mami48: Igen. De ez kétszáz éve volt, és akkor más értékek szerint éltek az emberek, másrészt meg Jane Austen ritka madár volt, hiszen sok esetben a vagyon, vagy a csóróság házasodott, nem az emberek. Még a szegényebbnél is, ha szép volt egy lány, inkább egy kevésbé szegényhez ment a szülei parancsára, vagy kérésére, és nem az ugyanolyan csóró, de legalább jóképű inashoz.
honeykiss
Ma már nem létezik ilyen nő, vagy férfi...más kor és más értékrendek valóban...
dragonita
Én is fontosabbnak tartom a szerelmet, mint a pénzt.
kukac50
A szerelem a legfontosabb. Pénzért nem lehet boldogságot venni,vagy legalább is nem érdemes. Boldogság= szeretet = szerelem

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.