Ki hitte volna, hogy egy átok ilyen egyértelműen megfogan. Sokat kellett rá várni, de végül beteljesedett. 1849. október 6-án kivégezték Batthyány Lajost, az első felelős miniszterelnököt. Hogy ő maga mondta-e az átkot Ferenc József fejére, vagy a felesége, őszintén szólva nem tudom, mert egyes források Batthyány, mások Batthyányné átkaként írnak róla, de mindegy is, egy családi átok volt az, ami kísértette a császárt élete végéig.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Nőkorszak
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
Most, hogy így olvasom a tragédiákat,mind megtörténtek. De az kérdés, hogy ezek a szerencsétlen családi történések átok nélkül is beteljesedtek volna?Lehetséges megátkozni valakit? Ha igen, akkor vigyázni kell, hogy mit mondunk:))
Nőkorszak
@Kutyafüle: Nem nagyon hiszek ezekben a dolgokban, de néha tényleg azt hiszem, hogy ereje van a kimondott szónak, vonzza a jót, vagy a rosszat. Ki tudja? Mindenesetre 13 haláleset volt, mind Ferenc József családjában, egyik sem kamu. De lehetnek véletlenek is...:)
Kutyafüle
@Nőkorszak: Ha igaz a mendemonda, akkor Batthyány Lajosnak Zsófia főhercegné bosszúja miatt kellett meghalnia. Vagyis a császárné mindent megtett azért, hogy a hajdani nyalka huszártiszt meghaljon. Vajon igaz-e?
Nőkorszak
@Kutyafüle: Igen, van egy ilyen pletyka, miszerint Zsófia szeretett volna közelebbről megismerkedni Batthyány Lajossal, de ő visszautasította, és ez lett a veszte. Azt is rebesgették, hogy a főhercegnőt visszautasította ugyan, a sógornőjét, Karolinát, aki a szebbik Zichy lány volt, nem, és viszonyuk lett, míg a felesége, Antónia gyűjtötte neki a híveket. :) De ez is pletyka, ki tudja, mi az igazságtartalma.
Kutyafüle
@Nőkorszak: Nem tudom, hogy mi az igazság, de nagyon romantikusan hangzik :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.