Magyarország madárfaunájának egyik legszínpompásabb madara, a gyurgyalag (Merops apiaster) a 2013-as év madara egy tavaly májusban zárult szavazás eredményként - emlékeztet az internetes voksolást szervező Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). E madárfaj hosszú távú vonulóként a telet Afrikában tölti, csak a legmelegebb hónapokra jön költeni Magyarországra. Májusban érkezik és szeptember végére már el is hagyja a Kárpát-medencét.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
@Zsoel: Akkor én most eltaláltam szarva közt a tőgyét:)) mert nem tudtam, hogy innen van ez az érdekes név:))
Kutyafüle
@lópicigáspár: 10. 42 Nem a gyurgyalaghoz tartozik, de leírom, talán Angelika megbocsátja:)) A férjem egy nagyon kicsinke baranyai faluból való, így természetes nekünk, hogy az erdőt jártuk, és minden zegzúgát ismertük. Gombászni tavasztól-őszig, hóvirágot és gyögyvirágot szedni ez természetes volt amíg nem tiltotta meg a törvény a hóvirág szedést.
Aztán jöttek a fakitermelők és a kivágott erdőrésznél úgy megcsúszott a partoldal, hogy elpusztult a rengeteg hóvirág, eltünt a rókagomba, augusztus végén imitt amott találunk vargányát. Na szóval, ha beszorzom a hóvirág értékét szálanként, akkor mennyibe van az a tüzifa? Nem beszélve a májusi fakitermelésről, amikor ugye éppen költenek a madarak?
lópicigáspár
@Kutyafüle: Szóval országos szintű a probléma. Egyet kell értenem Pilótával. Ez történik, ha a természetvédelmet és a gazdálkodást íróasztal mögül, idióták irányítják, kizárólag anyagi haszonszerzés végett! :-(
Angelika
@Pilóta: Rám, de nem buknak, csak finoman mögöttem hátérhullámoznak. Mellesleg ez itt a Balaton. :)
Angelika
@Kutyafüle: Kifejezetten örülök. :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.