Botránykönyve miatt akár másodszor is rács mögé kerülhet a színész-műsorvezető. Tavaly karácsony előtt jelent meg Szalai Vivien könyve, a Magyar börtönpokol, amelyben az olvasó Stohl András (45) elbeszéléséből kapott betekintést a rácsok mögötti világba. A színész-műsorvezetőből lett EU2998-as elítélt, illetve a könyv írója szerint művük „a rideg valóságot tartalmazza", kínzásokról, rabverésekről, szexuális visszaélésekről. A Blikk úgy tudja, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) egy komplett jogászcsapatot bízott meg azzal, hogy vizsgálja meg a könyvben leírtakat, lévén azok köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Emiatt már múlt év őszén felvetődött, hogy a BVOP perre viszi az ügyet. A testület december végén jelentette fel S. Andrást, és ugyanígy járt el a szerzővel és a kiadóval szemben is.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Gondolom az írónő és Stohl hivatkozni fog az "írói" szabadságra,és a fantáziájukra ,hogy "érdekesebbé" akarták tenni a könyvet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mazombie
ha-ha-ha , amikor a fagyi visszanyal.../ remélem bevarják vagy 20 évre/
Feraj49
Gondolom az írónő és Stohl hivatkozni fog az "írói" szabadságra,és a fantáziájukra ,hogy "érdekesebbé" akarták tenni a könyvet.
szaboria1
Jókor lesz a tárgyalás épp a napokban robbant a bomba a börtön őrök viselkedéséről.
keresztapa
@mazombie: Az életfogytiglan jobban hangzik, akkor lenne örök celeb.
jameska
@Feraj49: egyet értek. Ha a könyvben nem jelzik, hogy "megtörtént eseteket tartalmaz", akkor ez csak egy regény. Stohl meg mindig jó ügyvédeket tudott megfizetni, úgyhogy ne aggódjatok, nem fog börtönbe menni megint, az tuti.
Proli
A szerzőt és a kiadót felelősség nem terheli.
A szerző az alkotói szabadságával élve bármit leírhat, ha fikcióként teszi!
Erről a rossz életű bonvivánról meg semmi kedvem írni.
musicnummer1
Egy ilyen könyvet az irhat, aki 10 évet kap...nem 4 hónapor " raktárosi elielt"
A biróságon a felperes súlyosabb ellenfél...
honeykiss
Engem speciel nem érdekel,hogy mi van a rácson túl...nem jó emberek kerülnek oda...Stohlra is ráfért volna még 4-5 év kiérdemelte, na meg egy-két smasszerre is
wormy
Olyan nagyképűen, magabiztosan szoktunk ítélni! Megvan a véleményünk: ez ilyen, az olyan. Pedig dehogy tudjuk, milyen a másik ember! Egy másik életből csak a felszínt látjuk, a jéghegy csúcsát. De hogy mi is történt egy másik ember életében a születésétől kezdve mostanáig, hogy mitől lett ilyenné, milyen terheket hordoz, mennyi érték és szépség van benne, csak talán nem volt, aki előcsalogassa, észrevegye - sokszor alig-alig sejtjük!
musicnummer1
@wormy: na ebböl a pasiból aztán csalogathatsz...ha van türelmed
GORGIO12
ha én most felszívnék bármilyen kábító szert és kocsiba ülnek. aztán elgazolnék valakit.. bárkit.. és meg a feleségemmel gyorsan helyet cserélnek míg a rendőr a kocsihoz ér...hat biztos nem négy hónapot kapnék hanem minimum húszat...ezt egy rendőrkapitánytól kérdeztem...a k anyát annak aki ezt a marhat védi...
Törölt felhasználó
A rendőrségnek nem jogászcsapat kéne, hanem kivizsgáltatni a visszaéléseket. Másrészről mit gondol egy selyemfiú a börtön a jogairól szól, hogy ott csak ül egy cellában és mindenki jófej a cellaőrök meg pincérként rohangálnak a cellák között:) Került volna börtönbe az oroszoknál vagy akárhol. Amúgy őt nyilván nem bántották, mert nem hülyék, de mit gondolt hova megy, nyaralni?:) Egy kurva jó színész, értelmes ember, de másrészről egy kis selyemfiú aki azt hitte minden szarból a boci szemekkel meg a nyálszöveggel ki lehet jönni, mint ahogy eddig mindig érvényesült, hát ez nem az a hely, ahol lelkizésből megél..
QQCSI
@GORGIO12: Az információid pontatlanok. Bár visszaesőként piásan ill.drogosan okozott balesetet (az első alkalommal saját maga sérült meg), visszataszítóan kevés büntetést kapott.
Az is igaz, hogy haláleset nem történt, ezért húsz évet te sem kaptál volna, de 5 évet TE valószínűleg igen.
Zsuga
Nem tudom mit írogatott le a könyvecskéjében, de megint hülyeséget csinált, ha így akart visszavágni azért, mert büntit kapott az elképesztő, ráadásul ismétlődő felelőtlenségéért, vagy azzal az "izgalmas" olvasmánnyal próbálta a kiesett jövedelmét kiegészíteni. Valahogy én nem tudom sajnálni a rács mögé kerülteket az őrök "kegyetlenségei" és a csúnya, rossz körülmények miatt. Nagyon ritkán kerül oda valaki ok nélkül, sajnos inkább sokan vannak, akik okkal sem. Ha pedig odabent rendesen viselkedik, nehéz elképzelni, hogy kínozzák. Hacsak nem a rabtársai teszik.
GORGIO12
qqcsi...
meg győződésem hogy kevés lenne a valósághoz az öt év... főleg visszaesőként... én mást halottam másoktól... és ok kicsit közelebb állnak a btk hoz mint te vagy én...
QQCSI
@GORGIO12: Tudod, egy dolog, ami a törvénykönyvben szerepel és egy másik dolog,
miként alkalmazzák. Addig, amíg tól-ig lehet büntetést kiszabni, mindig fennáll a bíróság részrehajlásának lehetősége.
Véletlenül találtam rá a válaszodra, ha nem kattintasz a "Válasz erre" lehetőségre, nem biztos, hogy meglátom, hogy írtál nekem. :)
Annak idején a Stohl-ügy kapcsán nézegettem az idevonatkozó
törvényeket és megdöbbenéssel tapasztaltam,
milyen kevés büntetést kaphat valaki, aki "csak" egy vagy két ember halálát okozza!
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97800004.TV

Közúti baleset okozása
187. § (1)468 Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak vagy másoknak gondatlanságból súlyos testi sértést okoz, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés
a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget,
b)469 egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,
c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget
okoz.
Járművezetés ittas vagy bódult állapotban470
188. § (1)471 Aki szeszes italtól befolyásolt állapotban vagy a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt vasúti vagy légi járművet, valamint gépi meghajtású vízi járművet vagy úszó munkagépet, avagy közúton gépi meghajtású járművet vezet, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt
a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény súlyos testi sértést,
b) öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást, vagy tömegszerencsétlenséget,
c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,
d) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza,...
Darthon1
Remélem visszaviszik és átélheti a művészi szabadság szülte történeteit!
GORGIO12
köszönöm az értesítést...nem tudom hogyálnek bucikahoz ha az en vagy a gyerekemet veszelyeztetne...biztos a legdragabb ugyvedet hozatnam akkar othonrol...
macska1952
Rosszmájú hozzászólások.Csak azért mert ismertebb ember mint ti vagytok,vagy az irigység beszél belőletek?Mit szeretnétek,nyilvános kivégzést?Leülte a rá kirótt büntetést,leülte.Ha a hozzátartozótokkal történne meg ez a szitu mit írnátok?Elítélem amit tett,de nagyon sok ember megtette ezt,sajnos,mégsem tudunk róluk semmit.Hogy könyvet adott ki,biztos van alapja ennek,míg nem voltál ilyen helyzetben ne ítélkezz mások felett.Egyeseket el sem ítél a bíróság az ilyen tettért.
anatole-farkas antal
Anatole Hongrois Sajnos amit az írónő írt a könyvében mind igaz. Magyarországon a börtön viszonyok gyalázatosak és a börtön örök kiképzett állatok. Szintén írtam egy könyvet a-- Szegedi Csillag börtön lázadása--. Nem merték kiadni! Itt a börtön igazgatók, a börtön üzletet biztosító kft. tulajdonosok akik az állami pénzeket hogyan váltják át magán tulajdonra. Gratulálok az írónőnek. Hiszen a média célja az, hogy minél aljasabb képet fessen le egy egy elítéltről, hogy az adófizető polgár meg ne kérdőjelezze hol van az a pénze amit a börtönökre költenek. Emlékezzenek csak egy egy börtön riportra. A TV2-nek 50-100 Ft-jába kerül egy egy riport amit elítéltel készítettek. A kikötés az, minél véresebb, erőszakosabb esetet meséljen a kiplasztikázott cellában a rab, ahol az ebédet a közeli étteremből hozatják a magyar polgárok bemutatására, milyen remek ebéd van a börtönökben. Nem véletlen ha most pörög a nyomozó hatóság, a börtön fenntartó társulat, mert egy esetleges kiszivárgás azonnal a börtön üzletet veszélyezteti. Több éve volt egy Helsinki ellenőrzés, a rabokat kihajtották esőben egy távol lévő szántásra s addig ott kellett maradniuk amíg az ellenőrzés tartott. De ha nem volt más lehetőség, akkor a rabokat figyelmeztették, ha valaki panaszkodni mer megverik és minden szankciót felhasználnak ellene. Dolgoznak ugye, de milyen lehetőséggel. Állami a rab, állami a gépezet, de magán zsebbe megy a bevétel. Könyvem szemtakarás nélkül beszámol az állam az államban pénzszerzés lényegéről a börtön üzletben.
vor 4 Minuten · Gefällt mir · 1
anatole-farkas antal
Elnézést! az írásomban 50-100 ezer forintot kell érteni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok