Amikor legutóbb Svábiában jártam (mondják ezt így magyarul?), Stuttgartban egy hangulatos kis vendéglő teraszán azt mondtam a pincérnőnek, hogy hozzon valami helyit, ami igazán jellemző az ottani konyhára. Ő két ételt ajánlott, és ebből az egyik a fleischküchle [ejtsd: fleiskűle], vagyis sváb fasírt volt. Az ilyen utak számomra kötelező kellékeként hazajött egy sváb szakácskönyv, amiből most a fleischkühle és a sváb krumplisaláta került sorra.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.