Bő egymillióan látták szerdán, amint Mohácsnál vereséget szenved a magyar sereg, és a jó ötvenes II. Lajos vízbe fullad. A csata nem így zajlott, a király pedig húsz volt mindössze. 51. részéhez ért az RTL Klubon futó Szulejmán: a legutóbbi epizódban került sor a mohácsi csatára: az adott részt a tévé előtt időző célcsoport 23,1 százaléka nézte, a teljes lakosságból 1 millió 18 ezer néző élte át a vizuálisan egészen ügyesen megoldott mohácsi csatát

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Szvetlana
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Már hetek óta készülök a Mohácsi csatára. Nagyon izgatta a fantáziámat, hogy vajon a törökök hogyan értékelik a fényes győzelmüket, ami nekünk a nemzeti tragédiánkat okozta.
Kissé meglepett ez a változat:))
Dr. Felipe
Az nem tudom meghamisították e de megint a törökök győztek.
Az tény hogy Szapolyai János a huszonötezer fős erdélyi sereg élén szándékosan lekéste a mohácsi csatát és Szegednél visszafordult.
Továbbá egy hadvezér helyett egy pap Tomori püspök vezette a magyar sereget. A csata helyszíne is rosszul lett megválasztva mert őrültség volt sík terepen megütközni az akkori időkben a legkorszerűbbnek és a leggyorsabbnak számító szpáhi lovassággal szemben. Az is tudható volt hogy akkor már a janicsárok is puskával voltak felszerelve és puskatűzzel várták a magyar lovasrohamot.
Ráadásul Tomori már reggel hét órakor csatarendbe állította a magyar sereget és augusztus 29 én a tűző napon kellett várakozni ugyanis a török sereg csak délután három órakor érkezett meg a mohácsi síkra és az előőrsök már jelentették a török hadvezetésnek a magyar sereg elrendezését de a döntő hiba az volt hogy Tomori egyből rohamot vezényelt gondolván hogy a törökök még nem rendeződtek. A magyar támadás megtorpant, a sereg szétzilálódott és Tomori is elesett. Ezzel el is dőlt a csata sorsa, nem maradt más mint a menekülés.
A végén még a törökök is meglepődtek hogy ilyen gyors és fényes győzelmet arattak és meg sem álltak a budai várig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.