Éppen a kocsimból szálltam ki, amikor mellém parkolt egy másik autó. Kiszállt egy ötven körül nő, és ordított: - Szállj már ki, Anyu, csak a bajom van veled, hogy lehet valaki ennyire hülye, a k.rva életbe, mozogj már! Nagy nehezen kikászálódott a hátsó ülésről egy nyolcvan körüli, töpörödött nénike, és bocsánatkérőn nézett a lányára. - Ne bámulj már, hanem szedd össze a cuccod, és indulj! B.ssza meg, hogy mindig rád kell várni! - Megfogta az anyja karját, és kicibálta a kocsiból, aztán becsapta a kocsi ajtaját, a nénikét pedig otthagyta a kocsi mellett a kabátjával szöszmötölni. A durva nő, akinek látványosan ezer gond mellett az anyja hülyesége is a vállát nyomta, dohogva elviharzott a bevásárlóközpont felé, a néni pedig lassan, saját tempójában követte. Látszott, hogy ez nem először történt meg, az öregasszony arca beletörődést mutatott. "

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Nőkorszak
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qxy
Tudjátok sok olyan ember van aki így bánik az édesanyjával és nem veszik észre azt hogy ha egyszer nem lesz, nem tud kivel kiabálni és akkor lesz rossz az élete.
Hatan vagyunk tesók és abból kett lány ugyan így kiabáltak anyával és amikor el távozott, csak néztek.
Ma is panaszkodnak és sírnak 10 éve hogy mennyire bánt dolog. Csak mosolygok rajtuk és eszükbe juttatom azt a dalt.
" Gyere simítsd meg ősz hajú homlokát
nem a sírjára kell majd száz virág . . .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Hát hogy nem hagytam volna szó nélkül az biztos!!! ott a helyszinen porig aláztam volna ezt a némbert!!!Amit kapott volna tőlem azt nem tette volna el,de lehet hogy kapott volna egy maflást is!!!
qxy
Nagyon régen egyszer egy majálison.
az apa eszi a kolbászt a két gyerek meg csak néz.
Sokan meg is szólták.
Nézd már! nem ad a gyereknek.
De amikor felét meg ette, a másik felét ketté törte, el katonázta és oda adta a gyerekeknek. Valaki meg is kérdezte.- miért nem egyszerre ettek?
Az apa csak azt mondta .- én mindent meg adok nekik, és ez az én dolgom!
Ma családos emberek a gyerekek, tisztelik apjukat anyjukat és ők is meg adnak mindent a gyereknek, de nem úgy mint az apjuk és ez a baj. A 12 éves gyermeket pszihológushoz kell vinni, mert depressziós mert nincs neki olyan telefonja mint a másik gyereknek és addig nem is akar menni a suliba. és ez nem is fog bánni a szüleivel tisztességesen soha.
Ennek nem az a lényege hogy maradékot egyenek a gyerekek. szó sincs erről. hanem a tisztelet. de a Kölcsönös tisztelet ami a leg fontosabb amiről igen is csak a szülők tehetnek.
Desischado
Mobillal értek egyet, én sem hagytam volna szó nélkül! Rohadt dög!!! Remélem, majd a gyerekei is így bánnak vele! Én az anyámat, a nagymamámat imádtam, tiszteltem! Felneveltek, és a nagymamámat ápoltam is több mint négy évig! De eszembe sem jutott volna, hogy ne tegyem, mert ma is emlékszem, hogy mindent megkaptam, amit lehetett, szeretetet, törődést más dolgokat is! Szerencsére nem kell keseregnem, mert kimutattam én is, hogy mennyire szeretem őket! Nálunk nem volt ilyen, hogy sz@rnak nézzük, és megalázzuk a szülőinket! De nem is érdemelték volna ezt tőlünk! Hogy ember lettem, azt nekik köszönhetem! Ma is megcsókolnám a lábuk nyomát is, ha még élnének!
JAJMÁR
"Tisztelet illeti azt az embert, aki tisztel másokat. Tiszteljük, mert nem öntelt, nem gondolja, hogy ő mindenki fölött álló és csak az a fontos és jó, amit ő tesz.
Vagyis a szerénység is az egyik erénye annak, aki elvárja a tiszteletet. Tisztelet kijár azoknak, akik nem megalkuvók, nem vesztegethetők, nem hagyják befolyásolni magukat. "
"Ahhoz, hogy mások tiszteljenek, először tisztelned kell magadat, mert a tisztelet szorosan összefügg az önbecsüléssel, önbizalommal."

A mai világban lehet ezekkel a tulajdonságokkal érvényesülni? Nehezen. Az agresszív, törtető, gerinctelen emberek, az eszközökben nem válogatók letapossák a szerény és becsületes embereket, mert "mindenki annyit is ér, amennyije van", és a cél a meggazdagodás, a cél pedig szentesíti az eszközt. Ez pedig baj :(

A durva hölgyet megkérdeztem volna, hogy van-e gyereke? Majd az édesanyjára mutatva megjósoltam volna a saját jövőjét, persze, ha a nagy rohanásban megállt volna :)@Nőkorszak:
Nőkorszak
@JAJMÁR: Próbálkozunk. :) Hátha vannak még értékek.
varrólány
@JAJMÁR: "Nem a vagyonból lesz az erény, hanem erényből a vagyon és minden egyéb jó az ember számára " /Szókratész/
A lényeget leírtad,! Kell lenni valamilyen belső értéknek , ami olyan természetesen emberi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.