A fogyatékos emberek sokszor azért nem jutnak megfelelő orvosi ellátáshoz, mert nem tudják kifejezni magukat olyan egyértelműen, mint nem fogyatékos társaik. Több esetben maguk az egészségügyi dolgozók sem tudják, hogyan közelítsék meg a számukra furcsán viselkedő, nem a megszokott módon reagáló betegeket.

Forrás: WEBBeteg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Azt csodálom, hogy ez eddig nem volt beépítve a tananyagukba. Mondjuk-tisztelet a kivételnek- sokan az ép emberekkel sem kommunikálnak megfelelően, pedig azt tanították velük...Minden hozzáállás kérdése! Ha egyáltalán időt szán valaki a betegekre, kommunikációs jelzéseire is befogadó lesz!
JAJMÁR
Ez igen! Jól kerestek az előadók :) A résztvevők pedig 2 hónap alatt megtanultak kommunikálni az autistákkal ?? a siketvakokkal ??? és lehetővé vált a társadalmi integrációjuk az egészségügyben ??

Persze, jó, hogy volt ilyen képzés a szemléletformálás is nagyon fontos. Kezdetnek jó :)
tivoli
Manapság nem kell fogyatékosnak lenni ahhoz, hogy fogyatékosként kezeljék. Számít valamit bárkinek is a véleménye, mondanivalója, panasza?
S ez a trendi az élet minden területén, nem csak az egészségügyben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.