A Fidesz ügyvezető alelnöke nem állt meg Dubajban, továbbrepült a világ végére, egy rockkoncertre – írja a Bors.

A lap cikke szerint ez lehet a vilég egyik legdrágább koncertlélménye, ugyanis az egész egymillióba kerülhetett fejenként. Kósa Lajos a Borsnak korábban azt mondta, pár napos magánjellegű kiruccanást tesz za Egyesült Arab Emírségekbe.

civishir.hu úgy tudja, csak az átszállás idejéig tartózkodtak Dubajban, onnan tovább utaztak a 18 ezer kilométerre fekvő Új-Zélandra, a Rolling Stones aucklandi koncertjére. Budapestről Aucklandbe 450 ezer forintos repülőjeggyel lehet eljutni. A csoport a Bors információi szerint a négycsillagos Copthorne Hotel Auckland Harbourcity nevű szállodában szállt meg, ahol egy éjszaka 60 ezer forintba kerül. Számításaik szerinte tehát fejenként 1 millió lehet az az ár, amiért megnézhetik a koncertet.

128 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Remelem ezt is kozpenzbol fizetik, mint kosa kollegainak floridai szuper nyaralasat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@Knapp75: A legtöbbjükön nem lehet segíteni, mert eleve nem olyan családban születnek. Ti meg ezt nem akarjátok megérteni. Ahol már a 6. gyerek jön a nagy semmire, ott mit szeretnétek elérni? Azt hozza majd magával, amit otthon lát. Bizonyos társadalmi rétegek pedig ölni tudnának a gyerekeikért, az integráció szó hallatán viszont ombudsmanért kiáltanak.@dzurinda:
Knapp75
@szandokan: Megint nem sikerült válaszolnod!
Azért kell növelni a különbségeket, hogy minél több ember legyen, akin nem lehet segíteni?!
Ha lemondasz róluk, akkor mi lesz velük? Békében élnek, míg meg nem halnak? :)

Nem az érdekel, hogy azoknak miért nem segítenek, akiken - szerinted - nem lehet, hanem hogy miért növelik az aránytalanságokat a módosabbaknak kedvező, a leszakadókat büntető újraelosztással! (egykulcsos szja, rezsicsökkentés, devizahitel kiváltás stb...)

Azt is továbbgondolásra ajánlom, hogy ha még szerinted is nő a szegények száma, akkor mi alapján jelented ki, hogy még soha ilyen jó nem volt, mint most! ;)

Mindenki azt hozza magával, amit otthon, a KÖRNYEZETÉBEN és a MÉDIÁBAN lát. A népbutítást pl. (rezsicsökkentés, állami gondoskodás, ingyenesség) nem otthon látják az emberek, hanem a médiában hallják a vezéredéktől! Nem tűnt fel?
Persze ezért te sosem fogsz felelősséget vállalni...

Ha mindenki csak addig juthatna el, mint a közvetlen ősei, akkor mondjuk nem nőne az írástudók száma a fejlődő világban... (és persze mi sem tudnánk írni, mert a nagyapánk nagyapjának nagyapja sem tudott)

És mielőtt belefeledkeznél a magad elé képzelt sok gyermekes, felelőtlen, munkanélküli (vagy éppen bűnöző) roma család képébe, ez rohadtul nem róluk szól! (legfeljebb őket is érinti)
Ez a kép csak azoknak a nyomiknak a szellemi tápláléka, akik képtelenek észrevenni a környezetükben lévő rászorulókat. Ezzel a képpel indokolják magukban, hogy miért nem kell segíteni és empatikusnak lenni a rászorulók iránt.

Meg ez az "elhatárolódás" egyfajta személyiségzavar is. Neked is könnyebb valakinek érezned magad, ha vannak "lenézhető" szegények. ;)
Most gondolj bele, mit szimbolizálna a profilképed, ha mindenki hasonló kategóriájú autóval mászkálna!
szandokan
@Knapp75: Messze nem kizárólag a romákról beszéltem. A nem roma családoknál is szülnek 5-6 gyereket a semmire, mert egyszerűen buták. Tudod, a nejem óvónő, és a gyerekek 90 % - a ingyen étkezik, és csak kb. 10 % a roma közöttük. A szülők többsége a 8 elemit sem végezte el, agyilag is problémások, a gyerekekről már nem is beszélve. Van, amelyiket pszichiáter kezeli, lelki betegek, sírnak, amikor 1 mp - el az óvoda bezárása előtt jön érte a munkanélküli anyuka, hogy ő nem akar hazamenni...Komolyan azt hiszed, hogy itt lehetne tenni bármit is? Mit? Elveszed a gyerekeket tőlük, és külön foglalkoztatod mindet? Ezektől a gyerekektől már akkor elvették az esélyt az ilyen szülők, amikor megfogantak.
dzurinda
@szandokan: "Ahol már a 6. gyerek jön a nagy semmire, ott mit szeretnétek elérni?"

Azt kellene elérni, hogy olyan legyen a rendszer, hogy a gyerek ösztönözve legyen arra, hogy tanuljon, szakmát szerezzen (pl. ne hagyhassa el az iskolát szakma nélkül, ha pedig sokszor bukik, akkor anyagilag rosszabbul járjon a családja, ezek csak ötletek, de valahogy át kellene alakítani a rendszert). Továbbra is: ha még jobban szétszakad a társadalom, az a középosztálynak és a gazdag rétegnek sem lesz jó, ezért kellene valamit sürgősen tenni.
Knapp75
@szandokan: Biztosan nem az a megoldás, hogy ezektől az emberektől még elveszel, ráadásul ellenük hangolod a társadalom irigy, frusztrált részét. (lényegében ez a hazai "jobboldal" politikája)

Szerintem a párod tartson előadást a szülőknek és a gyerekeknek, hogy még sosem volt ilyen jó nekik! Te is felléphetnél vendégelőadóként. :)

De azért csendben kiszámolhatod, hogy mekkora segítséget jelent az ingyen étkező gyerekek családjának a családi adókedvezmény és az egykulcsos szja és mekkora segítséget jelent nektek, miközben ti éppen nem vagytok rászorulva! ;)
Szóval miért jó, hogy őket szegényebbé, téged meg gazdagabbá tesz a fideszes újraelosztás?
(ez a kérdés csak nem tud eljutni az agyadig)
Knapp75
@szandokan: Amikor azt érzékelteted, hogy nem lehet tenni semmit, az azt jelenti, hogy sorsára hagyod azt a gyereket, aki sír, mert nem akar hazamenni az oviból.

Egyébként Pokorni is megemlítette, hogy nem a középosztály gyermekeiből kéne szakmunkásokat csinálni (most ugye ez a fő csapásirány: legyen belőle tanulatlan birka a "munkaalapú társadalomban"), hanem a legszegényebbeket kell elvinni legalább a szakképzésig.
Azt meg nem is értem, hogyan írhattok le embereket, mikor pont az óvoda 3 éve alatt látszik, hogy a kicsiket lehet szocializálni.

Az is érdekes, hogy Gyurcsány és a Jobbik is megemlítette a bentlakásos iskolák szükségességét, csak Gyurcsány egy szegénységről szóló konferencián beszélt erről (még a kormányzása idején), a Jobbik meg lényegében a bebörtönzés és a gettósítás alternatívájaként a gyűlölködő választóinak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.