Virágba borult a hóvirágmező, de virágzik a krókusz és a téltemető is az Alcsúti Arborétumban.

Solymár András közölte, hogy két és fél hektáron, hét hóvirágfaj 24 fajtája található meg az Alcsúti Arborétumban. Ezzel együtt láthatók krókuszok és téltemetők is az arborétum területén, nyitvatartási időben, minden nap 10 és 18 óra között.

A szakmai vezető javasolta az egész angolpark bejárását, mivel a hóvirágok az arborétum több pontján megjelennek és mostantól 2-3 hétig virágoznak.

A tavaszi virágünnep nem ér véget a hóvirágok elvirágzásával, hanem hónapokig eltart, hiszen a következő időszakban a nárcisz, a tulipán, a keltike, a hérics és a májvirág is kibontja szirmait.

A hóvirág Benkő József (1740-1814) botanikusnak köszönheti a nevét, ő nevezte el így a latinul galanthus néven ismert kis tavaszköszöntő virágot. A 40 hektáros Alcsúti Arborétum létrejötte József nádor (1776-1847) nevéhez fűződik, aki alcsúti birtokán felépítette Magyarország legnagyobb klasszicista kastélyát, egy schönbrunni kertépítőmesterrel pedig megterveztette az ország egyik első tájképi kertjét, a táj természetes formáit utánzó angolparkját.

Facebook/Földművelésügyi Minisztérium
Facebook/Földművelésügyi Minisztérium
Facebook/Földművelésügyi Minisztérium
Facebook/Földművelésügyi Minisztérium
Facebook/Földművelésügyi Minisztérium
Facebook/Földművelésügyi Minisztérium

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Reméljük, hogy megmarad az utókornak is, feltéve, hogy a híres család nem találja ki, hogy mást szeretne a helyére és lőrincbarát ledózerolja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
Sömogy erdeit,Zala domdjait,a Balaton selymes,hullámait,felvidékének felszini vöröskövét,a káli-medence övezte faluerdeit,a Bakony zugait,egyáltalán a hajdan virágzó falukultúránkat ki védi meg-de egyáltalán, EZT A HEGYEK NÉLKÜLI MEDENCE NÉPÉT ÉS TRMÉSZETI ÉRTÉKEIT KI VÉDI MEG???
mate03
@csa-csa: Csak rá ne eresszék a Mészáros féle mangalica csürhét!
csa-csa
@mate03: reménykedjünk! szeretem nézni, mikor természet-rajz-animációs filmeken "csilingelve" megrázzák a fejecskéjüket a szebbnél szebb virágok.
oncogito
@csa-csa: - sajnos éppenhogy csak attól függ a védettsége, hogy hol terem!
evacica
Remélem, hogy már ezt is bekebelezte a nagy vezér családja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.